Foto ⟩ "Putina mīļākais reperis" Timati Rīgā viesojas savā skandalozajā veikalā un tiekas ar faniem (4)

CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Mārtiņš Otto/TVNET

21. novembrī, "Arēnā Rīga" koncertu sniedza krievu reperis Timati. Pirms koncerta krievu zvaigzne viesojās savā veikalā "Black Star Wear". 

Kā vēstīts, šī gada septembrī Timati vārds izskanēja medijos saistībā ar to, ka tirdzniecības centra "Alfa" veikalā "Black Star Wear" no sortimenta tika lūgts izņemt apģērbu kolekciju ar Krievijas prezidenta Vldimira Putina seju, Krievijas karogu apdarē un Krievijas armijnieku tematiku. Veikalā liela daļa nopērkamo drēbju ir krievu repera Timati apģērbu līnija.

Savukārt Valsts drošības dienests (VDD) apģērbu kolekcijā ar Kremļa tematiku tirgošanā saskatīja Krievijas centienus propagandēt tās ģeopolitisko kursu, tāpēc veica šī gadījuma izvērtēšanu.

Oktobrī VDD informēja, ka ir veicis preventīvus pasākumus, lai novērstu iespēju, ka tirdzniecības centra "Alfa" veikala "Black Star Wear" sortimentā atkārtoti parādās apģērbs, kas ir apdrukāts ar Krievijas ģeopolitisko kursu slavinošu simboliku vai rada iespaidu par tā valkātāja piederību Krievijas bruņotajiem spēkiem. 

Vienlaikus tirdzniecības centra vadībai sniegtas rekomendācijas, informējot par riskiem saistībā ar šāda veida produkciju, kas neveicina sabiedrības saliedētību, skaidroja dienestā, uzsverot, ka tas arī turpmāk sekos līdzi situācijai.

Reperis jau iepriekš koncertējis Latvijā. Savukārt 2016. gadā viņam tika liegts uzstāties Viļņas koncertzāle "Compensa" Lietuvā. Koncertzāles paziņojumā presei tolaik tika skaidrots, ka šāds lēmums pieņemts tāpēc, ka Timati tiek uzskatīts par Kremļa propagandas ieroci.

Foto: "Putina mīļākais reperis" Timati sniedz koncertu "Arēnā Rīga"

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu