"Neklausīja paša ķermenis!" Andris Keišs pārcietis baisu slimību (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktieris Andris Keišs piedalās preses konferencē, kurā informē par muzikālu izrādi "Rīgas gredzens".
Aktieris Andris Keišs piedalās preses konferencē, kurā informē par muzikālu izrādi "Rīgas gredzens". Foto: Evija Trifanova/LETA

Jaunā Rīgas teātra aktieris Andris Keišs nule ieguvis skatītāju simpātiju godalgu "Spēlmaņu naktī" par Vīlera lomu izrādē "Linda Vista". Intervijā "Privātajai Dzīvei" viņš atklāj, kas palicis aiz aplausiem un spožām lomām - izrādās, viņam šoruden nācies cīnīties ar nopietnu slimību.

Keišs intervijā atklāj, ka saslimis ar Laimas slimību - viņam jūlija sākumā iekodusi ērce, kuru pārbaudot, konstatēts, ka tajā nav atrasts encefalīts. Ārsti esot mierinājuši, ka iespēja saslimt ar Laimas slimību esot maza.

Pēc tam viņš sajutis sāpes mugurā. "Lielākā kļūda ir tā, ka cilvēki sāk ārstēt to vietu, kas sāp. Arī es devos pie ārstiem un ārstējām muguru. Protams, neviens jau neprasīja, vai man bija iekodusi ērce," intervijā stāsta Keišs.

"Septembra beigās, braucot mājās no kādas filmēšanās, pēkšņi jutu, ka viena sejas puse man kļūst nekustīga. Pārbijos un devos pie neirologa. Atklājās, ka jau divus mēnešus mani bija mocījis borēlijas vīruss," skaidro aktieris. 

"Slimošanas laikā sapratu, cik svarīgs man ir teātris. Kad neklausīja paša ķermenis un aptvēru, ka tas var piespiest mani mainīt profesiju, pa īstam sapratu, cik man šī profesija ir dārga," piebilst viņš.

Keišs ir izgājis intensīvo ārstēšanās kursu, šobrīd ir daļēji izārstējies, taču par sevi joprojām atgādina komplikācijas. 

Atgādinām, ka 23. novembrī Dailes teātrī notika Latvijas teātra dzīves centrālais notikums - "Spēlmaņu nakts", kurā triumfu piedzīvoja Elmāra Seņkova izrāde "Pūt, vējiņi!", kas saņēma "Grand Prix" balvu, tāpat režisors plūca uzvaras laurus kategorijā "Gada režisors".

Foto: noslēgusies "Spēlmaņu nakts" balvu pasniegšanas ceremonija

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu