Marta Grigale atklāj romantisko stāstu par savu bildinājumu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram.com/martagrigale/

Radio pieci.lv ētera personība, dziedātāja un viena no šā gada labdarības maratona "Dod pieci!" vadītājām intervijā žurnālam "Ieva" pastāstīja, kā viņu bildinājis tagadējais vīrs - bundzinieks Kaspars Grigalis.

"Bijām runājuši par to, ka gribētos nākamajā vasarā apprecēties, līdz ar to es jau gaidīju bildinājumu. Pienāca Valentīndiena, un viņš vairākas reizes it kā nejauši pateica, cik stulbi ir šādā dienā saderināties. Tā sakot - pilnīga banalitāte... Līdz ar to sapratu, ka uz bildinājumu nav ko cerēt.

Un iedomājies – mums ir ieplānots romantiskais vakars ar vakariņām un kino, bet viņš man pēkšņi paziņo, ka vajag kaut ko nomenedžēt ar bungām, kolēģis esot jāsatiek... Biju pamatīgi nokaitināta: nopietni – Valentīndienā?

Tad viņam vajadzēja sazvanīties, braukt pie kaut kādiem vārtiņiem, tad atkal devāmies uz kādu vārtrūmi. Beigās: klausies, laikam tepat Dailes namā tas kolēģis varēs satikties... Dailes nams ir vieta, kur mēs iepazināmies, tas notika, strādājot pie mūzikla "Meierovics". Bet tai brīdī es to nesaliku kopā. Domāju – labi, velkamies uz turieni. Kad ienācām telpā, bija pilnīgs klusums. Tad virzījāmies dziļāk uz zāles pusi, un es sapratu, ka te kaut kas notiek, jo skan mūzika no mūsu mūzikla...

Uz skatuves bija uzklāts galdiņš ar šampanieti un rozēm. Kaspars mani uzaicināja uz skatuves, metās uz viena ceļa un ar asarām acīs bildināja. Un tad jau arī es raudāju. Tas bija ļoti skaisti un romantiski," atklāja pašmāju slavenība.

Marta un Kaspars gredzenus mija 2015. gadā. Kāzu ceremonija norisinājās Sv. Marijas Magdalēnas baznīcā Vecrīgā, bet svinības notika mūzikas namā "Daile".

Abu pirmdzimtais, meitiņa Grēta, nāca pasaulē 2016. gada vasarā.

Kā jau ziņots, šā gada labdarības maratons "Dod pieci!", kas veltīts neārstējami slimu cilvēku dzīves nogalei un paliatīvās aprūpes sistēmas pilnveidei Latvijā, būs garākais, kāds līdz šim bijis, sasniedzot rekordu - 152,5 stundas dzīvā ētera. No 17. līdz 23. decembrim, vairāk nekā sešas diennaktis, Latvijas Radio 5 jeb pieci.lv dīdžeji Toms Grēviņš, Magnuss Eriņš un Marta Grigale īstenos unikālu labdarības formātu, kas paģērē ievērot vairākus noteikumus. Īpaši veidotā stikla studijā pilsētvidē, Doma laukumā, tiešraidē tiks atskaņotas tikai ziedotāju izvēlētas dziesmas par minimālo ziedojumu 5 eiro, kas nodrošinās vienu speciālās šķidrās pārtikas ēdienreizi cilvēkiem, kuri paši vairs nevar paēst.

Līdztekus tam, ka dīdžejiem ir jādzīvo īpašā stikla studijā pilsētvidē, kuru viņi nedrīkst pamest visu maratona norises laiku, viņiem arī jāievēro īpaša diēta, pārtiekot tikai no dārzeņu vai augļu smūtijiem. Savukārt gadījumā, ja sabiedrības ziedoto dziesmu skaits nav pietiekams 24/7 tiešraides nodrošināšanai, formāts paredz "klusumu ēterā", signalizējot par krīzi.

"Pieci.lv ēterā labdarības maratona laikā klusums vēl nav iestājies, bet pirmais gads bija izaicinošs, un neliegšos, ka brīžiem šķita - tas var notikt. Visu labdarības maratonu uzdevums ir celt gaismā neērtas tēmas, tās, par kurām sabiedrība labprātāk izvēlas klusēt, - tās nodēvēja par "klusajām krīzēm" jeb "silent crisis". Domāju, ka šā gada tēma arī to lieliski ilustrē. Nedziedināmi slimi cilvēki mūža nogalē nereti kļūst "neredzami". Paliatīvās aprūpes nodaļās vietu skaits nav pietiekams, lielākoties rūpes gulstas uz ģimenes pleciem. Katrs iet cauri šai izmisuma zonai un informācijas vakuumam, kā spēj. Tā nedrīkst būt," uzsver Magnuss Eriņš, kurš “Dod pieci!” labdarības maratonā piedalās jau kopš pirmā norises gada.

Visi labdarības maratonā iegūtie līdzekļi tiks nodoti Ziedot.lv rīcībā, lai tiem cilvēkiem, kuriem ir nepieciešama specializēta šķidrā pārtika vai valsts neapmaksātā enterālā barošana, nodrošinātu pietiekamu un sabalansētu uzturu. Enterālā barošana nepieciešama cilvēkiem, kuri nespēj uzņemt atbilstošu uzturu dabiskā veidā, tie ir cilvēki, kuriem nedarbojas rīšanas reflekss, viņi nevar paši sakošļāt un norīt ēdienu, tāpēc tiek nodrošināta nozīmīgo uzturvielu ievadīšana organismā. Liela pacientu grupa ir tāda, kuri var uzņemt pārtiku, tomēr nepietiekamā daudzumā, vai nevar uzņemt cieto pārtiku - te risinājums ir šķidrās pārtikas maisījumi, kas ir bagāti ar nepieciešamajām uzturvielām, lai pēc iespējas mazinātu pacientu diskomfortu un uzlabotu dzīves kvalitāti.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu