Interneta huligāni vāc ziedojumus Lemberga sievai (25)

Ūdenim un maizei
Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA/TVNET kolāža

Ventspils mēra sieva Kristīne Lemberga 12. decembrī Latvijas un ASV augstākajām amatpersonām lūdza sniegt juridisko pamatojumu par to, kāpēc noteiktas sankcijas pret viņu un bērniem. Nu sievietei palīgā metušies interneta huligāni.

Atgādinām, ka savā "Facebook" publiskotajā vēstulē Lemberga pauda sašutumu par to, ka konti bloķēti ir ne vien viņas vīram Aivaram Lembergam, bet arī viņai pašai, kā rezultātā viņa nevarot norēķināties par pakalpojumiem. 

"Nevaru pat iegādāties pārtiku, tai skaitā pat maizi un ūdeni! Man nepieciešams norēķināties par komunālajiem pakalpojumiem - ūdeni, siltumu, gāzi, atkritumu izvešanu un elektrību, taču arī to es nevaru izdarīt. Arī citas sadzīvei nepieciešamās lietas ne saviem diviem nepilngadīgajiem bērniem, ne sev šobrīd nevaru iegādāties. Manos bankas kontos tiek ieskaitīts atalgojums un uzturlīdzekļi maniem bērniem," rakstīja Lemberga.

Šis paziņojums neatstāja vienaldzīgus sociālo tīklu lietotājus - kāds vīrietis vārdā Andris kolektīvās ziedojumu vākšanas vietnē izveidoja līdzekļu vākšanas funkciju, lai palīdzētu Lembergu ģimenei.

"Ūdenim un maizei Lembergu ģimenei. Palīdzēsim Kristīnei Lembergai grūtā brīdī. Divu bērnu mātei kā no zila gaisa uzkrita liksta - viņai ir slēgti bankas konti un viņai nav līdzekļu ikdienas vajadzībām. Ignorēsim faktu, ka Kristīnei amatpersonas deklarācijā par 2018.gadu ir norādīti skaidras naudas uzkrājumi 87 000 EUR apmērā," rakstīts vietnē. 

Lapā norādīts, ka Lembergu ģimenes atbalstam mērķis ir savākt 100 tūkstošus eiro. Jāpiemin, ka 36 eiro no it kā nepieciešamās summas jau ir saziedoti - cilvēki nav kavējušies ziedot pat 10 eiro.

Atgādinām, ka Kristīnes Lembergas amatpersonas deklarācija par pērno gadu liecina, ka skaidrā naudā viņai uzkrāti 87000 eiro. Savukārt Aivara Lemberga amatpersonas deklarācija par 2018. gadu uzrāda, ka skaidrā naudā uzkrāti 70000 eiro. Līdz ar to abiem laulātajiem kopā ir 157 000 eiro skaidras naudas. 

Jau vēstīts, ka OFAC 9. decembrī, balstoties uz tā dēvēto Magņitska likumu, par korupciju noteicis sankcijas virknei personu un viņu organizāciju Eiropā, Āzijā un Latīņamerikā, tostarp Lembergam.

OFAC izdevis Globālo Magņitska vispārējo licenci Nr.1, kas paredz 30 dienu periodu, lai pabeigtu darījumus ar četrām sankcionētajām juridiskajām personām - Ventspils brīvostas pārvaldi, Ventspils attīstības aģentūru, Biznesa attīstības asociāciju un Latvijas Tranzīta biznesa asociāciju. Attiecībā uz Lembergu šobrīd ir jāpiemēro atturēšanās princips, kura laikā jāsaprot, vai ir tiesisks pamats šos līdzekļus konfiscēt vai piemērot kādas citas sankcijas.

Komentāri (25)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu