"Manī sabruka ilūzijas par daudziem cilvēkiem." Džilindžera sieva par pārmaiņām Dailes teātrī

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp

Kādreizējā Dailes teātra mākslinieciskā vadītāja Dž. Dž. Džilindžera sieva Inga Grencberga beidzot atklāj, kā apvērsums teātrī ietekmējis viņas un vīra dzīvi. 

Kā vēstīts, Dailes teātra aktieri izteica neuzticību Dailes teātra mākslinieciskajam vadītājam un informēja par to teātra direktoru Andri Vītolu.

25. septembrī notika aktieru sapulce, ko iniciēja paši aktieri. Tajā tika izskatīts viens jautājums - Dž. Dž. Džilindžera kā mākslinieciskā vadītāja darbības izvērtējums ilgākā periodā. Jāpiebilst, ka toreiz pats Džilindžers atradās ārpus valsts.

7. oktobrī Džilindžers parakstīja vienošanos ar teātra direktoru par atkāpšanos no amata un paziņoja, ka savā turpmākajā dzīvē ar teātri vairs nenodarbosies.

Izdevumam "Privātā Dzīve" Džilindžera sieva Inga Grencberga atklāj, kā abi uzzināja par apvērsumu teātrī. "Kad notika apvērsums Dailes teātrī, manī sabruka ilūzijas par daudziem cilvēkiem,

bet pārsteidzošākais tajā visā bija tas, ka Džilis turpināja aizstāvēt un reabilitēt šos cilvēkus.

Es savā sapņu ceļojumā Indijā sēdēju un raudāju, bet viņš teica: "Saproti, viņi citādāk nevarēja rīkoties!"" - atklāj Grencberga.

Lai arī Džilindžers paziņoja, ka no teātra aiziet pavisam, viņa sieva nesen dalījās ar foto, kurā viņas vīrs redzams kopā ar Liepājas teātra direktoru Herbertu Laukšteinu. Vaicājot, vai tas nozīmē, ka Džilindžers tomēr atgriezīsies teātrī, Grencberga atbild: "Džilis nekad nav bijis pavisam prom no teātra un, man šķiet, nekad arī nebūs. Viņš katru dienu lasa, interesējas un dzīvo līdzi notikumiem teātrī, ne tikai Dailē, bet vispār. Viņam tas ir tik ļoti svarīgi."

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

... zem Šerbūras lietussargiem! ☂️

A post shared by Inga Grencberga (@grencberga) on

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

mēs ... vietas&lietas ... #??

A post shared by Inga Grencberga (@grencberga) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu