Ieskaties: Leģendārā NLO māja Raplā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Wikimedia Commons

Padomju Savienības okupētajās teritorijās kā sēnes pēc lietus viena pēc otras tapa ļoti savādas citplanētiešu kuģiem līdzīgas ēkas.  Viena no tām ir Raplas administratīvā ēka. 

Neparastā celtne pavisam noteikti izceļas pārējās pilsētas ēku vidū ar tās astoņstūra formas eksterjeru, pagalmu un baseinu. 3076 kvadrātmetrus plašā ēka ir celta 1977. gadā, un tās autors ir igauņu arhitekts Tomass Reins - mūsdienās šī celtne ir izteikts padomju arhitektūras monuments. Līdzīgi kā citas padomju celtnes, arī Raplas administratīvā ēka ir veidota gluži kā citplanētiešu kuģis.   

Sākotnēji ēka funkcionēja kā atpūtas un fitnesa centrs - pirmajā stāvā bija izvietotas dažas tirdzniecības telpas, bet ēkas sānos atradās ierīkotas saunas, dušas un ģērbtuves. Savukārt ēkas centrā bija ierīkota tam laikam moderna trenažieru zāle, bet ārpusē vasaras siltajos mēnešos vietējie varēja plunčāties pagalma baseinā.

Kas ir interesanti no arhitektūras un interjera dizaina viedokļa - astoņstūra formā ir ne tikai ēka, bet arī tās iekārtojums, piemēram, atkritumu tvertnes, mēbeles, lampas un dekori. Savukārt pagalma baseins ir veidots tā, lai tas imitētu pašu ēku. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu