TVNET gada albums. 2. Tribes Of The City

"Rust and Gold"
Jānis Žilde
CopyDraugiem X Whatsapp
Tribes Of The City
Tribes Of The City Foto: publicitātes

Turpinām atskatīties uz pašmāju populārās mūzikas labākajiem pilnmetrāžas ierakstiem. Kā jau katru gadu, arī šogad izdoti vairāk nekā simts dažādu žanru ierakstu. Atsevišķi no tiem jau izcelti "Austras" balvas desmitniekā, savs viedoklis noteikti būs arī "Zelta mikrofona" žūrijai, taču TVNET pašmāju gada albumu tops izskatās šādi. 2. vieta - jau minētās "Austras" balvas ieguvēji "Tribes Of The City". Rītdien noslēgums - 1. vieta.

Pirms trīspadsmit gadiem Ksenijas Sundejevas un Sergeja Jaramišjana vadītā apvienība "Tribes of the City" bija Latvijas neatkarīgās mūzikas uzmanības pašā centrā - darbs ar britu producentu Gregu Heiveru (Greg Haver), kas strādājis ar Manic Street Preachers un Super Furry Animals ierakstiem, kritiķu atzinība, sapņi par Eiropas un Amerikas iekarošanu, taču daudz kas no iecerētā neizdevās. Vienmēr var meklēt vainīgos, un tādi noteikti ir, taču pati grupa nepadevās un 2009. gadā klajā laida ambiciozu dubultalbumu Recipe of the Golden Dream, taču diemžēl arī tas, lai arī kritiķu slavēts, nespēja sasniegt vēlamo rezonansi. Šogad grupa pēc desmit gadu pauzes atgriežas ar jaunu ierakstu Rust and Gold, un tā tapšanas apstākļi arī ir dažādu liktenīgu sakritību pilni.

Albums ir solis uz priekšu gan skanējuma, gan satura ziņā. Sergeja ģitāra skan hipnotiski kā vēl nekad, atgādinot labākos šūgeiza piemērus, savukārt Ksenijas balss skan dziļāk, spēcīgāk, protams, dziesmu vārdi ir personiskāki. "Par personīgo transformāciju, attiecībām ar vidi un sabiedrību. Šis ir pirmais albums, kurā rakstu pati par savu pieredzi tik atklāti," tā Ksenija. 

Albuma stāsts lasāms šeit.

“Rust and Gold”
“Rust and Gold” Foto: publicitātes

Noklausies albumu.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu