Virsnīte dalās ar neglaimojošiem iespaidiem par Āfriku (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: instagram/kristine_virsnite

Virsnīšu ģimene pēc teju piecu dienu atrašanās ārpus sakariem beidzot devuši par sevi ziņu, kā arī dalījušies jaunos iespaidos par Āfriku. 

Kristīne Virsnīte vietnē "Instagram" publiskojusi jaunākās pārdomas par Gambiju - vietu, kur atradās bez sakariem. Viņa uzsver, ka šīs subjektīvas pārdomas un novērojumi.

"Mājsaimniece ir nonākusi līdz Gambijai, pirmo nakti pavadījusi džungļos ar hiēnām un kliedzošiem pērtiķiem. Ko jums teikt? Nu jau viena pieredze saplūst ar nākamo un sajūtas vareni bangojas. Dodoties šajā piedzīvojumā, rāvos pēc pirmajām reizēm, kuras, dzīvojot ikdienu prasto, nav vienkārši noķert. Nu es saņemu pirmās reizes ar uzviju, katru dienu, gandrīz ik mirkli. Nakšņošana džungļos, baobaba augļa garša, pirmā tikšanās ar melnajiem delfīniem un apziņa, ka savannas zālē mudž radības - tas nekas, ka tu tās neredzi, viņas tevi vēro.

Pirmo reizi tikšanās ar tik nekaunīgiem policistiem un armijniekiem, ka gribas teikt - Gambijas lielākais posts ir cilvēki formas tērpos, teju katrs mēģina izžmiegt kukuli un neaizmirst piebilst, ka labprāt dotos mums līdzi uz Eiropu.

Nepamet sajūta, ka Eiropa un ASV ar savu palīdzību izdarījuši tādu savādu pakalpojumu Āfrikas valstīm, tas ir kā ar bērniem - tu dari visu viņu vietā un, pieaugot, viņi kļūst par niķīgiem kretīneļiem, kuriem šķiet, ka dzīvē viss pienākas un tad, ja kaut ko nedabūj, krīt gar zemi, vārtās, cerot, ka tu salūzīsi un tomēr padalīsies ar saviem vērtīgajiem papīrīšiem ar svarīgu valstsvīru ģīmetnēm vai arī piedraud, sakot, ka gribēs redzēt, cik tālu tiksi bez viņu akcepta," raksta Virnīte.

Viņa turpina: "Nē, nē, visi nav tādi, protams, ir arī sirsnīgi un krietni cilvēki. Mūsu džungļu rendžers Langs ir nabadzīgs, taču lāga vīrs. Viņa tēvs vienmēr teicis - “Nezodz, neubago, tā vietā palīdzi cilvēkiem, kuri ieradušies no tālienes un iespējams dienas beigās tiksi atalgots. Pastiepjot roku, tikai to arī mācēsi, kā pastiept roku.” Ļoti gribas Gambiju nevērtēt pēc pirmās pieredzes, kad esi tikko izmalts cauri visiem robežsargu posteņiem un nakotiku okšķerētājiem. Tā mēs te dzīvojam starp vareno dabu un cilvēku pasauli, kur likumu robežas daudz neskaidrākas nekā džungļos." 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Kristine Virsnite (@kristine_virsnite) on

Kā jau ziņots, iemīļotā TV personība Kristīne Virsnīte kopā ar vīru, populāro ēdienu blogeri Kasparu Virsnīti un abu bērniem Amēliju un Kasparu ir devušies aizrautīgā divu mēnešu piedzīvojumā Rīga – Dakāra – Rīga.

Viņu dēkām un ikdienai varēs sekot līdzi arī “Helio Media” veidotajā realitātes šovā “Virsnīši Āfrikā”, kas jau pavisam drīz pēc viņu atgriešanās būs skatāms lietotnē “Shortcut” un piedzīvojumu kanālā 360TV!

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu