Filma "Dvēseļu putenis" skatīta jau vairāk nekā 232 000 reižu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dvēseļu putenis"
"Dvēseļu putenis" Foto: publicitātes

Režisora Dzintara Dreiberga filma "Dvēseļu putenis", kas ved 100 gadus senā pagātnē, ļaujot izzināt Latvijas kā brīvas valsts veidošanās stāstu, šobrīd Latvijas kinoteātros skatīta jau 232 282 reizes.

Tuvojoties Ziemassvētku kauju 103. gadadienai šā gada 11. janvārī, ikviens aicināts apmeklēt atceres pasākumus un pieminēt šo vēsturiski nozīmīgo kauju dalībniekus, kā arī izzināt kauju norises vietas klātienē.

Ziemassvētku kauju 103. gadadiena īpaši tiks atzīmēta Ziemassvētku kauju muzejā "Mangaļi" Jelgavas novadā, kur apmeklētājiem būs iespēja ne vien iepazīties ar filmas "Dvēseļu putenis" tapšanas aizkulisēm, bet arī apskatīt filmēšanas norises vietas. Kā ziņots iepriekš, tieši Ziemassvētku kauju muzejā 2017. gadā, piedaloties arī daudziem Jelgavas novada iedzīvotājiem, norisinājās filmas nozīmīgo kauju skatu uzņemšana.

"Kopš filmas "Dvēseļu putenis" nonākšanas uz Latvijas kino ekrāniem esam novērojuši, ka Ziemassvētku kauju muzeja apmeklētāji izrāda daudz personiskāku interesi par vēstures notikumiem un to izzināšanu. Daudziem filmas radīto pārdzīvojumu rezultātā ir radusies interese un jautājumi gan par vēstures notikumiem, gan arī vietām, kur filma tikusi uzņemta. Plānotais atceres pasākums, kurā visi laipni aicināti piedalīties, ir lieliska iespēja gan apskatīt muzeja piedāvājumu, gan iegūt atbildes uz aktuāliem jautājumiem no filmas aktieriem un vēsturniekiem," norāda Latvijas Kara muzeja nodaļas "Ziemassvētku kauju muzejs" vadītājs Dagnis Dedumietis.

Pasākums Ziemassvētku kauju muzejā tiks atklāts plkst. 14.00 ar filmas "Dvēseļu putenis" galvenā varoņa Artūra Vanaga lomas atveidotāja Oto Brantevica, filmas militārā konsultanta Ziedoņa Ločmeļa un vīru kopas "Vilki" piedalīšanos. Tāpat tā ietvaros būs iespēja gan apmeklēt Pirmā pasaules kara karavīru sadzīves vēstures liecību izstādi, gan apskatīt pārapbedīto karavīru apbalvojumus, kas ļāva identificēt karavīru mirstīgās atliekas. Plkst. 15.00 norisināsies Zemessardzes Studentu bataljona kaujas paraugdemonstrējumi, savukārt plkst. 15.30 - Zemessardzes 52. kaujas atbalsta bataljona zemessargu kandidātu zvēresta un jaunsargu svinīgā solījuma nodošana. Pasākuma turpinājumā plkst. 16.00 ikviens aicināts piedalīties arī svinīgajā lāpu gājienā no muzeja uz Ložmetējkalnu, kas noslēgsies ar "atmiņu" ugunskuriem un tējas malkošanu.

Filmu "Dvēseļu putenis" veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm - režisors un producents Dzintars Dreibergs, producente Inga Praņevska, galvenais operators Valdis Celmiņš, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu