"Urbānā istaba": Ķīnā taps internetveikala "Alibaba" jauna galvenā mītne

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Foster + Partners

Pasaules lielākais interneta veikals "Alibaba" drīz tiks pie jaunas un fenomenālas galvenās mītnes, kas būs atvērta tipa "urbānā" telpa.

Interneta giganta galvenā mītne atradīsies Ķīnas lielpilsētā Šanhajā, Sjuhuei upes krastā, ar skatu uz pilsētas centrālo biznesa rajonu. Jaunā "Alibaba" ēka no citām atšķirsies ar savdabīgo struktūru - ēkas biroji būs iedalīti blokos, kas vīsies ap centrālo zāli jeb pagalmu. Ēkas vidū atradīsies "sociālais kodols", kur varēs pulcēties darbinieki, izvēdināt galvu, bet no birojiem centrālo ēkas daļu varēs manīt no vairākām terasēm. Arhitekti paredz, ka šī ēka būs uzņēmuma simbols, kas atspoguļos internetveikala "Alibaba" darba ētiku. 

Foto: Foster+Partners

Ēkas autori būs britu arhitektu birojs "Foster+Partners". Birojs oficiālajā mājaslapā skaidro, ka "Alibaba" mītnes struktūra būs veidota, balstoties uz jaunas ēku plānošanas bāzes, ko dēvē par ģenētisko algoritmu. Tas ir arhitektūras nozarē ir īpašs aprēķins, kas ļauj optimizēt ēku strukturāli un atrast tai piemērotāko formu. Aprēķinu procesā tiek ņemti vērā vides apstākļi, skats uz apkārtējo vidi un apkārtējās vides prasības. Šis aprēķins ļāva arhitektiem radīt ēkas dizainu, kas spēs nodrošināt birojiem un publiskai pieejamajam laukumam piemērotu dabisko apgaismojumu visa gada garumā,  vienlaikus izvairoties no saules un vēja ietekmes, tādējādi neļaujot birojiem pārkarst vai atdzist. 

Foto: Foster+Partners

Kas attiecas uz ēkas telpām - galdu novietojumi, atpūtas un konferenču zāles būs iekārtotas tā, lai veicinātu darbinieku sadarbību un komandas darbu. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu