Ozijs Osborns paziņo, ka sirgst ar Parkinsona slimību (1)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: AFP/SCANPIX

71 gadu vecā britu rokzvaigzne Ozijs Osborns otrdien, 21. janvārī, pavēstīja, ka viņam pērn diagnosticēta Parkinsona slimība.

Par to "Black Sabbath" līderis kopā ar sievu Šāronu paziņoja ASV šovā "Good Morning, America". "Parkinsona slimībai ir vairāki tipi [Ozijam - PRKN 2] un tas nebūt nav nāves spriedums, bet slimība tomēr ietekmē nervu sistēmu. [..] Ir laba diena, laba diena, un tad kāda ļoti slikta diena," informēja slavenības mīļotā.

Osbornam Parkinsona slimība tika atklāta pēc smaga kritiena pērnā gada sākumā, kam sekoja nopietna kakla operācija.

"Šis bija briesmīgākais, garākais, sāpīgākais un nelaimīgākais gads manā dzīvē. Bija piķa melna tumsa, kad iegāju vannasistabā un nokritu. Es nogāzos uz grīdas kā bluķis,  atceros, ka gulēju tur un mierīgi domāju: "Nu, tagad gan ir beigas." Šārona izsauca ātros. Kopš tā brīža viss ir gājis tikai lejā no kalna," tā mūziķis.

Kā zināms, Parkinsona slimība ir hroniska, lēni progresējoša neirodeģeneratīva saslimšana, ko izraisa dopamīna deficīts smadzeņu nigrostriatālajās struktūrās, izmaiņas citās neiroanatomiskajās struktūrās un neirotransmiteru (serotonīnerģiskā, holīnerģiskā u.c) sistēmās, informē Slimību profilakses un kontroles centrs.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu