Tautas frontes muzejā tikšanās ar TV raidījuma "Labvakar" komandu (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
TV raidījuma "Labvakar" komanda
TV raidījuma "Labvakar" komanda Foto: www.lnvm.lv

Ceturtdien, 30. janvārī plkst. 16.00, Tautas frontes muzejā (Vecpilsētas ielā 13/15, Rīgā) sāksies 80. gadu otrās puses spožākajam TV raidījumam "Labvakar" veltīts pasākums. Aicināts ikviens interesents, ieeja – bez maksas. 

Trešās atmodas raidījums TV ekrānos parādījās pirms 32 gadiem. Tobrīd Latvijā sāka atdzimt pirmskara autoritārisma un padomju okupācijas gados apspiestā mediju jeb ceturtā vara. Iepriekš visu “vadošās un virzošās” kompartijas vietā par viedokļa veidotājiem kļuva žurnālisti, it īpaši tautā mīlētā TV programma "Labvakar".

Sarīkojumā tiks diskutēts par mediju lomu sociālās atmiņas un nacionālās pašapziņas veidošanā; par satura stratēģiju toreiz un tagad; par žurnālistiku, kurai cita starpā bija jākļūst arī par Latvijas Tautas frontes kritiķi. Kas žurnālistus mudina būt drosmīgiem – pašu pārliecība, skatītāju un lasītāju atbalsis vai varbūt pretestības spīts? Vai mūsdienu mediji spēj tikpat spēcīgi ietekmēt valsts politikas dienaskārtību?

Diskusijas dalībnieki: Edvīns Inkēns, žurnālists, Jānis Šipkēvics, žurnālists, Ojārs Rubenis, žurnālists, Andris Saulītis, sociālantropoloģijas doktors, Komunikācijas studiju nodaļas docents un vadošais pētnieks, RSU maģistrantūras programmas "Sociālā antropoloģija" vadītājs.

Sarīkojumu vadīs Latvijas Universitātes sociālās atmiņas pētnieks, komunikācijas zinātņu doktors Mārtiņš Kaprāns.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu