Pabeigta latviešu vesterna "Kur vedīs ceļš" uzņemšana

CopyDraugiem X Whatsapp
"Kur vedīs ceļš"
"Kur vedīs ceļš" Foto: publicitātes

Janvāra pēdējā dienā noslēgusies Matīsa Kažas debijas pilnmetrāžas spēlfilmas "Kur vedīs ceļš" uzņemšana, pavēstīja filmas producente Dace Siatkovska.

31. janvārī, Mazsalacā, pie īpaši filmai veidota 19. gadsimta namiņa uzfilmētas pēdējās vesterna "Kur vedīs ceļš" epizodes.

Producente atklāja, ka filma uzņemta Latvijā, Itālijā un Zviedrijā, kā arī to, ka tajā piedalījušies aktieri un kino profesionāļi no visām trim valstīm. Filmas pirmizrāde gaidāma šā gada beigās.

"Kad sāku darbu pie filmas, nebiju iedomājies, ka tā varētu kļūt par šāda mēroga starptautisku projektu," pauda režisors un producents Matīss Kaža. Itālijas kalnu ainavas un pilis, Zviedrijas piekrastes klinšainās salas garantēs filmai vizualitāti, dabas un ainavu vērienu, ko pieprasa vesterna žanrs, skaidroja režisors.

Viņš norādīja, ka filmēšanas komanda un aktieri ir veikuši milzīgu darbu, lai taptu ironiska, aizraujoša piedzīvojumu filma, ar kuru filmas veidotāji cer uzrunāt plašu auditoriju gan Latvijā, gan ārpus tās.

Filmas "Kur vedīs ceļš" galvenā varone ir sešpadsmit gadus vecā "Eva", kuru atveido Žanete Zvīgule, un kura ir baltvācu barona aizbildniecībā uzaugusi aristokrātiskas izcelsmes jauniete. Īsi pirms paredzētajām kāzām meitene no muižas negaidīti pazūd. Aizdomās par nolaupīšanu tur latviešu skrīveri "Miku", kuru spēlē Toms Veličko, un pazudušos jauniešus sāk meklēt barona rokaspuiši, vietējie žandarmi un citi spēki, katrs savu mērķu vadīti.

Režisors Matīss Kaža (blakus mākslinieks un animācijas filmu režisors Jurģis Krāsons)
Režisors Matīss Kaža (blakus mākslinieks un animācijas filmu režisors Jurģis Krāsons) Foto: publicitātes

Režisors atklāja, ka filmā būs redzami arī aktieri - Agnese Cīrule, Kaspars Znotiņš, Vilis Daudziņš, Egons Dombrovskis, Andris Keišs, Inese Kučinska un Jānis Skutelis.

Filmas galvenajā radošajā komandā strādā režisors, producents un scenārists Kaža, operators Aleksandrs Grebņevs, mākslinieks Jurģis Krāsons, kostīmu māksliniece Līga Krāsone, scenāriste Ilze Akmentiņa, kā arī producentes Una Celma un Siatkovska.

Filmas pirmizrāde paredzēta 2020. gada nogalē un tā ir Latvijas un Zviedrijas kopražojuma filma, kuras producēšanā piedalās studijas "Fenixfilm", "Deep Sea Studios" un "AVB Production AB". Filma top ar Nacionālā Kino centra finansiālu atbalstu, kā arī filmas līdzfinansētājs ir Dienvidtiroles reģionālais fonds "IDM South Tyrol".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu