Festivāla "Vīnes klasika" atklāšanā skanēs Mocarta un Bruknera mūzika

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Latvijas Radio koris
Latvijas Radio koris Foto: publicitātes

VSIA “Latvijas Koncertu” organizēto festivālu “Vīnes klasika” 14. februārī  Rīgas Sv. Jāņa baznīcā atklās Latvijas Radio koris diriģenta Sigvarda Kļavas vadībā. Kora dziedājums sabalsosies ar dzidro soprānu, Lietuvā mītošo Guntu Gelgoti un Kristīnes Adamaites ērģeļu spēli. Koncerta programmā - Volfganga Amadeja Mocarta ārijas un Antona Bruknera motetes.

Austriešu komponists Antons Brukners ir viens no 19. gadsimta otrās puses novatoriem, kura vārds mūzikas vēsturē ierakstīts ar deviņām simfonijām un sakrāla teksta kormūziku. Radio kora izpildījumā skanēs “Ave Maria”, “Vexilla Regis”, “O Justi” un citas Bruknera motetes. No Mocarta ārijām koncertā dzirdēsim “Laudate Dominum”, “Ave Verum Corpus” u.c.

Diriģents Sigvards Kļava par koncerta ieceri saka: “Mocarta un Bruknera mūzika šogad satiekas mīlētāju dienā.  Šis konteksts iegūst pilnīgi negaidītu tvērumu, ne vienmēr šie abi dižgari atrod kopīgas saknes vienā koncertprogrammā, bet nu šis tilts no Mocarta uz Brukneru un arī no Bruknera uz Mocartu realizēsies. Noteikti šajā koncertā sajutīsim arī Vīnes burvību un abu meistaru pārlaicīgo satikšanos.”

Video: Ave Maria. Mocarta un Bruknera lūgšanas. Vīnes klasika 2020.

Festivāls “Vīnes klasika”  notiks no 14. līdz 22. februārim. Klausītāji varēs baudīt ģeniālo Vīnes klasiķu – Volfganga Amadeja Mocarta, Ludviga van Bēthovena, Jozefa Haidna, kā arī romantiķa Franča Šūberta skaņdarbus. Uz skatuves kāps izcilie mūziķi - franču trompetists Romāns Lelē, vijolniece Eva Bindere, čelliste Kristīne Blaumane, pianisti - Reinis Zariņš un Arta Arnicāne, soprāns Elīna Šimkus, “Sinfonietta Rīga”, Latvijas Radio koris.

Biļetes “Biļešu paradīzes” kasēs, kā arī internetā.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu