Turpmāk Francijā visas jaunās sabiedriskās ēkas pa pusei būs būvētas no koka (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Unsplash

Franču valdība apstiprinājusi jaunu regulu ilgtspējas virzienā - drīz jaunuzceltās sabiedriskās ēkas veidos koksne vai citi dabai draudzīgi būvmateriāli. 

Jaunie būvniecības noteikumi stāsies spēkā 2022. gadā un  ietekmēs pilnīgi visu sabiedrisko ēku arhitektūru, vēsta ziņu aģentūra AFP. Francijas mājokļu un pilsētplānošanas ministrija ir izstrādājusi jaunu likumu, kas turpmāk aizliegs būvēt dabai nedraudzīgus namus - daļēji sabiedriskajām ēkām būs jāsastāv no kokmateriāliem vai citiem dabai draudzīgiem būvmateriāliem, piemēram, salmiem vai kaņepēm. 

Jāteic, ka šāds ierosinājums nav radies negaidīti. Tas ir pieņemts Francijas Ilgtspējīgās pilsētas plāna ietvaros, kā arī lēmums par zaļajām sabiedriskajām ēkām ir daļa no Emanuela Makrona projekta, kas paredz visu Franciju padarīt par oglekļa emisiju neitrālu valsti līdz 2050. gadam. 

Pirmais vēstnesis par šādas regulas esamību būs Olimpiskās spēles Parīzē, kas norisināsies 2024. gada vasarā. Šim notikumam par godu celtie nami, kas pārsniegs astoņus stāvus, būs būvēti no kokmateriāliem. 

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu