Grupa "Mumiy Troll" pievienojas "Summer Sound" māksliniekiem

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Mumiy Troll"
"Mumiy Troll" Foto: publicitātes

Viena no Krievijas populārākajām grupām "Mumiy Troll" atgriežas Liepājas festivālā "Summer Sound". Pirmo reizi grupa festivālā uzstājās pirms pieciem gadiem un pulcēja plašu fanu pulku Liepājas pludmales smiltīs. Šoreiz apvienība kāps uz Parka teritorijas lielās skatuves, kas dos īpaši intīmu atmosfēru, iespēju baudīt koncertu mierīgākā gaisotnē un būt tuvāk grupai, informē festivāla rīkotāji.

Grupa "Mumiy Troll" ir iekarojusi plašu popularitāti ne tikai Krievijā, bet arī Latvijā. Grupa, kura izveidojusies jau 1983. gadā, joprojām šarmē ar savām romantiskajām roka balādēm un krievu dvēselei raksturīgo smeldzīgo skanējumu. "Mumiy Troll" raksturīgais mūzikas skanējums ir aizsācis veselu mūzikas virzienu plašajā Krievijā, kas iedvesmojis neskaitāmas jaunās grupas.

Līdztekus popularitātei pašu mājās, "Mumiy Troll" ir atpazīstami arī Japānā, Ķīnā un daudzviet Amerikā un Eiropā. Leģendārs ir arī fakts, ka "Mumiy Troll" dziesmas "Vladivostok 2000" videoklips 1998. gadā bija pirmais video, kuru atskaņoja MTV Russia kanālā, savukārt 2006. gadā grupa saņēma MTV apbalvojumu "MTV leģendas". "Mumiy Troll" ir arī saņēmusi vairākas balvas par labākajiem albumiem, singliem un video klipiem.

Katru nedēļu festivāls izvēlas izziņošanai vienu mākslinieku, kurš šajā gadā uzstāsies festivālā.

Tuvojoties festivālam, mākslinieku saraksts tiks papildināts gan ar vairākiem ārzemju, gan pašmāju mūziķiem un grupām.

Desmitais festivāls Summer Sound Liepājā norisināsies jūlija izskaņā – 24. un 25. jūlijā.

Biļetes uz festivālu Summer Sound var iegādāties šeit

Foto: Grupas "Mumiy Troll" uzstāšanās Rīgā ar jubilejas koncertu "Morskaya.20".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu