Koronavīrusa dēļ pārceļ prestižo Venēcijas arhitektūras biennāli

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: SIPA/Scanpix

Mākslas un arhitektūras fanātiem koronavīrusa plosīšanās nāk ar sliktām ziņām - būs jāatliek ne tikai ceļojumi, bet arī jāpārceļ plāni apmeklēt vienu no prestižākajiem arhitektūras notikumiem Eiropā - Venēcijas arhitektūras biennāli.

Venēcijas arhitektūras biennāle  ir Eiropas nozīmīgākais arhitektūras notikums, kas ik gadu pulcē tūkstošiem mākslinieku, kultūras gardēžu un tūristu. Tomēr šis gads ir iesācies mazliet citādi - tas pasaulei ir atnesis jaunu un lipīgu vīrusu, kas šo dažu mēnešu laikā ir paspējis izdzēst vairāk nekā 3200 cilvēku dzīvības, un patlaban tieši Itālijas ziemeļu daļa ir viens no slimības skartākajiem reģioniem Eiropā. Ceļošanas ierobežojumu un baiļu dēļ iecerētais arhitektūras pasākums Venēcijā ir pārcelts no 23. maija uz 29. augustu. 

"Venēcijas arhitektūras biennāles sākumam ir izvēlēts jauns datums drošības apsvērumu dēļ. Patlaban drošības pasākumi ir izraisījuši domino efektu cilvēku virzībā un mākslas darbu tapšanā," tā oficiālajā mājaslapā ziņo pasākuma rīkotāji. "Šī situācija rada risku izstādes realizācijai iepriekš plānotajā datumā, 23. maijā, tādējādi apdraudot tās kvalitāti."

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu