Krievu jokdari izjokojuši princi Hariju, izliekoties par Grētu Tūnbergu (4)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Princis Harijs
Princis Harijs Foto: SIPA/Scanpix

Divi asprāši no Krievijas, izliekoties par klimata aktīvisti Grētu Tūnbergu un viņas tēvu Svanti Tūnbergu, piemānījuši princi Hariju, vēsta BBC.

Kā vēsta medijs, Krievijas jokdariem Aleksejam Stoļarovam un Vladimiram Kuzņecovam divas reizes izdevies sazvanīties ar princi Hariju, un sarunas laikā apspriest dažādus aktuālus tematus. Tiesa, Harijs domāja, ka sarunājas ar vides aktīvisti Grētu Tūnbergu un viņas tēvu. 

Sarunas laikā Harijs kritizēja ASV prezidentu Donaldu Trampu, kā arī skaidroja lēmumu samazināt savu lomu karaļnama pārstāvēšanā.

Viens zvans noticis Vecgada vakarā, bet otrs 22. janvārī - pēc tam, kad princis Harijs ar sievu Meganu paziņoja par atteikšanos no karaliskajiem tituliem.

"The Sun" publiskojis citātus, kurus Harijs sacījis telefonzvanu laikā. To autentiskumu BBC apstiprinājuši zvanu veicēji. 

Vladimirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs
Vladimirs Kuzņecovs un Aleksejs Stoļarovs Foto: Reuters/ScanPix

Piemēram, Harijs par karaļnama pamešanu izteicies šādi: "Dažreiz pareizā lēmuma pieņemšana nav tā vienkāršākā. Un šis lēmums pavisam noteikti nebija viegls, bet tas bija pareizs manas ģimenes dēļ, lai es spētu pasargāt savu dēlu. Un es domāju, ka pasaulē ir daudz cilvēku, kuri respektē mūs par mūsu ģimenes nostādīšanu pirmajā vietā."

Savukārt klimata izmaiņas Harijs komentējis ar vārdiem: "Diemžēl pasauli vada ļoti slimi cilvēki, tāpēc tādi, kā tu [domājot Grētu Tūnbergu - red.] un jaunā paaudze būs tie, kuri radīs parmaiņas. Cilvēkus vajag pamodināt un vienīgais veids, kā to izdarīt, ir darīt radikālas lietas. Jārada lielas izmaiņas, kas šokē cilvēkus, jo šoka faktors ir tas, kas pamodina cilvēkus."

Jokdari atzīst, ka jau sen sapņojuši par iespēju aprunāties ar princi Hariju. Viņi atklāj, ka saruna ilgusi aptuveni stundu.

Izliekoties par "Grētu", viens no jokdariem telefonzvana laikā sacījis, ka "viņa atklājusi karalisku saikni un ierosināja noorganizēt laulības ar princi Džordžu, lai palīdzētu viņas klimata aktivitātēs", par ko Harijs esot smējies.

Abi jokdari iepriekš apmānījuši arī mūziķi Eltonu Džonu, aktieri Hoakinu Fīniksu un ASV politiķi Bērniju Sandersu.

Bekingemas pils nav sniegusi komentāru par šo incidentu. 

Foto: Harijs un Megana pēc ilgākas pauzes parādās sabiedrībā

Komentāri (4)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu