Laima Vaikule stingri vēršas pie cilvēkiem, aicinot situāciju uztvert nopietni

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Dziedātāja Laima Vaikule
Dziedātāja Laima Vaikule Foto: Ieva Leiniša/LETA

Dziedātāja Laima Vaikule izdevumam "Vakara Ziņas" paudusi savu viedokli par valdošo situāciju saistībā ar koronavīrusu Covid-19, kā arī atklāj, ko viņa dara pašizolācijas laikā. 

"Domāju, ka man vajadzētu skaļi pateikt, ka cilvēkiem šodien ir jābūt apzinīgiem. Es šo laiku pavadu mājās Jūrmalā un eju tikai uz mežu ar suņiem pastaigāties. Tas ir viss, ko mana ģimene dara šajā laikā. Un dzīvojam tādu pašu dzīvi kā līdz šim. Paldies Dievam, ka mums ir ko darīt," izdevumam atklāj dziedātāja.

Vaikule vērsusies pie sabiedrības un ieteica pašizolācijas laikā iemācīties kādu jaunu valodu. "Piemēram, tie, kas nezina, var iemācīties latviešu valodu. Vairāk dzīvoties internetā. Arī mēs tā darām!"

Tāpat Vaikule pastāstīja, ka ļoti rūpīgi seko līdzi savai veselībai, izmantojot sejas maskas un roku dezinfekcijas līdzekļus.

"Kāpēc es visus piesaucu uzvesties un klausīt valdību? Lai tas viss varētu ātrāk atjaunoties, lai mēs ekonomiski neciešam. Ne tikai sevis dēļ, ne tikai tā dēļ, lai nenomirtu. Visiem vajag būt savās mājās un nekur neiet. Šis laiks ir arī domāts tam, lai mēs pārdomājam savu dzīvi," uzskata viņa.

Jau ziņots, ka līdz 14. aprīlim Latvijā saistībā ar Covid-19 vīrusu izsludināta ārkārtējā situācija, šajā laikā nosakot virkni ierobežojošu pasākumu ar mērķi ierobežot vīrusa izplatību.

Ir aizliegti visi sabiedrībai publiski pieejami svētku, piemiņas, izklaides, kultūras, sporta, atpūtas pasākumi, kas tostarp notiek naktsklubos un diskotēkās, kā arī aizliegtas sapulces, gājieni, piketi un reliģiskās darbības veikšana pulcējoties. 

Tāpat ir ierobežota neorganizēta pulcēšanās kultūras, izklaides, atpūtas, sporta un reliģisko norišu vietās vairāk nekā 50 cilvēkiem vienlaikus, kā arī noteikti citi ierobežojumi.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu