Festivāla "Summer Sound" programmu papildina "Dagamba"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dagamba"
"Dagamba" Foto: publicitātes

Festivāla "Summer Sound" programmu papildina čellu apvienība "Dagamba", informē festivāla rīkotāji.

Čellists Valters Pūce grupu Dagamba izveidoja 2011. gadā kopā ar bērnības draugu, čellistu Antonu Trocjuku. Pēc pāris gadiem, eksperimentējot ar dažādiem mūzikas stiliem un instrumentiem, viņi satika perkusionistu Hamidrezu Rahbaralam no Irānas un pianistu Daini Teni no Lietuvas. Savukārt 2016. gadā grupai pievienojās bundzinieks Artūrs Jermaks no Itālijas, padarot Dagambu par vienu no, sastāva ziņā, internacionālākajām pašmāju grupām.

Foto: Kā klasiskās mūzikas huligāni «Dagamba» iepazīstināja "Arēnu Rīga" ar Čaikovski.

Dagamba savā mūzikā apvieno klasiskās mūzikas skanējumu ar popmūziku, rokmūzikas notīm un krietnu devu pasaules mūzikas noskaņu. Šo gadu gaitā Dagamba ir ne tikai uzstājušies Latvijā, bet plaši koncertējuši arī ārzemēs – sākot no Eiropas valstīm, līdz pat Turcijai un Kazahstānai.

Grupa ar katru savu studijas albumu, kuri kopumā ir pieci, ir bijuši nominēti kādās no "Zelta mikrofona" kategorijām, bet ar 2019. gadā izdoto albumu Dagamba feat Tchaikovsky saņēmuši balvu kategorijā "Labākais albuma dizains un Labākās instrumentālās mūzikas albums".

"Uzstāšanās "Summersound" festivālā Dagamba būs centrālais vasaras notikums. Tā kā šajā gadā apaļas dzimšanas dienas svin gan Ludvigs van Bēthovens, gan Pēteris Čaikovskis, tad arī mūsu programma ar populārākajiem darbiem būs veltījums viņiem. Kur vēl labāk svinēt dzimšanas dienu, ja ne festivālā jūras krastā saulrietā?” retoriski jautā grupas Dagamba dibinātājs Valters Pūce.

Tuvojoties festivālam, mākslinieku saraksts tiks papildināts gan ar vairākiem ārzemju, gan pašmāju mūziķiem un grupām. 

Summer Sound Liepājā norisināsies jūlija izskaņā – 24. un 25. jūlijā.

Biļetes uz festivālu var iegādāties šeit

Festivāls 2019. gadā norisinājās devīto reizi un pulcēja rekordlielu apmeklētāju skaitu – abās dienās festivālu apmeklēja 32 tūkstoši cilvēku.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu