Šodienas redaktors:
Krista Garanča

Tostmaizes ar olām (4 porc.)

Foto: No privātā arhīva

Maizes šķēles uztostē. Olas noloba un sagriež šķēlītēs. Uz maizes liec pildījumu, pa virsu kārto vārītas olas šķēle un izdekorē.

Ar rukolu un sieru

Maizes šķēli apsmērē ar pesto. Pa virsu kārto rukolu, olas šķēles, sadrupinātu sieru.

1 ēd.k. pesto sajauc ar 2 ēd.k. olīveļļas un pārlej pa virsu maizītēm.

Ar kariju un avokado

Sausā pannā uzkarsē kariju, kamēr parādās smarža, pievieno olīveļļu, samaisa.

Avokado sagriež uz pusēm, izņem kauliņu un mīkstumu saspaida ar dakšu. Pievieno 1 ēd.k. citronu sulas, lai avokado nezaudē savu krāsu.

Maizīti apsmērē ar avokado masu, pa virsu kārto olas šķēles, pārkaisa ar sasmalcinātu kinzu un pārlej ar karija eļļu.

Ar humusu un papriku

Sausā pannā uzkarsē 1/2 tējk. paprikas pulvera un ķiploku granulas, pievieno 2 ēd.k. olīveļļas.

Maizes šķēles apsmērē ar humusu, pa virsu kārto olas šķēles, pārlej ar pagatavoto eļļu.

Uz augšu