Pēdējais ieteikums noderēs, ja Lieldienu zaķis ir bijis īpaši dāsns un sadētās olas pāris dienās neapēst. Tās var iemarinēt! Un jau marinētas uzglabāt ledusskapī. Marinētas olas var izmantot gan uz maizītēm, gan kā uzkodu, gan peivienot kādai zupai ķīniešu stilā, salātiem un tā saucāmām Budda bowl.
Marinētas olas
Recepte:
6 olas
5 ķiploka daiviņas
5 ēd.k. etiķis
2 ēd.k. kurkuma
1 ēd.k. cukurs
2 ēd.k. sāls
čili pipari
Katliņā ielej 2gl. ūdens, pievieno pārējās sastāvdaļas un marinādi uzkarsē. Olas saliek traukā, pārlej ar marinādi, atdzesē līdz istabas temperatūrai un novieto ledusskapī uz pāris dienām.