Pārizdots slavenais Markesa romāns "Simt vientulības gadu"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

Grāmatu apgāds "Jumava" atkārtoti izdevis Nobela prēmijas laureāta, Kolumbijas rakstnieka Gabriela Garsijas Markesa slaveno romānu "Simt vientulības gadu". Lai arī darba atkārtotā izdošana nav saistīta ar pašlaik saspringto situāciju sabiedrībā, tas lasītājam ļauj pārdomāt, kas ir absolūts, jēgpilns un nozīmīgs cilvēka dzīvē.

"Gabriels Garsija Markess romānā spējis uzburt neparastu pasauli. Ne velti šo literatūras stilu sauc par maģisko reālismu. Realitātes transformācija, kad ikdienas notikumi iegūst jaunus vaibstus un pavērsienus, sasaucas ar šodienas situāciju pasaulē, ko skāris nāvējošais vīruss. Tukšas ielas, plikas bezlidmašīnu debesis, sabiedrisko procesu erozija. Līdzīgi kā Markesa romānā daba svin uzvaru pār cilvēku skudras tecējumu," tā izdevniecības vadītājs Juris Visockis.

Atkārtotais izdevums tapis sadarbībā ar uzņēmumu "Saules aptieka", kas augstu vērtē vēsturi, mākslu, tradīcijas un kvalitāti.

"Simt vientulības gadu"
"Simt vientulības gadu" Foto: publicitātes

Izdevumu tulkojis Voldemārs Meļinovskis.

Grāmatas vāka noformējumā izmantota Kārļa Neila glezna “Sievietes dārzā” no Belēviču ģimenes gleznu kolekcijas.

Romāns "Simt vientulības gadu" ir slavenākais autora romāns, kas, balansējot starp realitāti un ilūziju, izdzīvo kādas dzimtas likteņus septiņās paaudzēs. Romāns pirmo reizi izdots 1967. gadā, tulkots 37 valodās, un izdots vairāk nekā 30 miljonos eksemplāru.

Grāmatu var iegādāties grāmatnīcās un izdevniecības mājas lapā www.jumava.lv.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu