Pēc izteikumiem par Grētas Tūnbergas nospārdīšanu mācītājs Daume nāk klajā ar atvainošanos (26)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Aleksis Daume un Anna Rozīte
Aleksis Daume un Anna Rozīte Foto: publicitātes

Līdzšinējais Latvijas Televīzijas (LTV) raidījuma "Saknes debesīs" vadītājs, mācītājs un izaugsmes treneris Aleksis Daume pēc neētiskiem izteikumiem attiecībā uz vides aktīvisti Grētu Tūnbergu nācis klajā ar atvainošanos, liecina Daumes ieraksts sociālajā vietnē "Facebook".

"Atvainojos Latvijas sabiedrībai un ļoti nožēloju notikušo. Es nebiju domājis kurināt naidu vai kādu aizskart. Šis negadījums raisa dziļas pārdomas manī un apņemšanos uzlabot valodas un domas kultūru. Paldies visiem, kuri reaģēja un palīdzēja man," raksta Daume.

Daume nesen viesojās raidījumā “Tuvāk sev ar Annu Rozīti”, kur mācītājs pieskārās jautājumam par vides aktīvisti Grētu Tūnbergu. Viņš teica ka šad un tad viņš par šo meiteni "domājot ļaunas domas" un viņš uzskata, ka cilvēku ar tādiem uzskatiem vajagot vienkārši “nospārdīt”.

Pēc šiem izteikumiem producentu apvienība "HansaMedia" un Latvijas Televīzija lēma par A. Daumes atstādināšanu no raidījuma "Saknes debesīs" vadīšanas.

Raidījums "Saknes debesīs" katru svētdienu LTV1 ēterā aplūko filozofiskus jautājumus par garīgumu, ētiku un morāli. 

Tikmēr raidījuma “Tuvāk sev ar Annu Rozīti” vadītāja Anna Rozīte vietnē "Instagram" publicējusi ierakstu, kurā pauž nožēlu, ja kādu šī saruna ar Daumi ir aizskārusi vai sāpinājusi.

Tāpat Rozīte uzsver, ka neatbalsta un ir pret jebkāda veida vardarbību.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Mans komentārs par raidījumu ar Aleksi Daumi. Pirmkārt, man žēl, ja kādu mūsu saruna ir aizskārusi vai sāpinājusi. Jo tāda nav raidījuma ideja. Otrkārt, es neatbalstu un esmu pret jebkura veida vardarbību. Nevajag piedzejot to, kā nav. Treškārt, esmu pateicīga Aleksim par laiku, ko viņš veltīja raidījuma filmēšanai un par dalīšanos ar savu pieredzi un zināšanām (kuras viņam netrūkst un par to var pārliecināties, ja noskatās visu raidījumu, ne tikai vienu fragmentu). Jā, man arī šķita ļoti skarbs Alekša izteikums. Kāpēc viņš izvēlējās tieši šādus vārdus, lai aprakstītu savu attieksmi pret konkrēto personu, es nezinu. Mēs neesam par to runājuši, bet es domāju, ka tie ir neveiksmīgi piemeklēti, tiešām ļoti asi vārdi, tomēr visticamāk, domāti pārnestā nozīmē un tas nav aicinājums un reālu fizisku vardarbību. Aicinu neuztvert visu tik burtiski. Iespējams, man nevajadzēja aicināt Aleksi izteikties pēc tam, kad viņš teica “Man, iespējams, nevajag to ekrānu priekšā teikt”, man varbūt vajadzēja izgriezt šo kadru.. iespējams. Bet pēc kara visi gudri. Un daudziem patīk minēt Bībeli šajā visā jezgā, tad nu to darīšu arī es. “Kas no jums ir bez grēka, tas lai pirmais met akmeni uz viņu!" Otro teikuma daļu Jūs jau darāt (jāpiemin, ka arī pārnestā nozīmē), bet pievērsiet uzmanību arī pirmajai, ok? P.s. Esmu apzināti noslēgusi komentēšanas iespējas pie šī ieraksta, jo negribu naida kurināšanu. Ir pietiekami daudz platformas, kur varat turpināt to darīt. Bet Aleksim jau ir sanācis nest atbildību par saviem vārdiem.

A post shared by Anna Rozite ❤️ Prem Nirvana (@rozite) on

Komentāri (26)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu