"Positivus" rīkotājs par festivāla atcelšanu: Tas ir grūtākais, ko man nācies darīt (7)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: LETA

Apmeklētāju drošības dēļ festivāls "Positivus", kam bija jānotiek 17. un 18. jūlijā Salacgrīvā, pārcelts uz 2021. gadu. To, cik grūti bijis pieņemt šādu lēmumu, žurnālam "Privātā Dzīve" komentē festivāla rīkotājs Ģirts Majors. 

"Tas ir grūtākais, ko man nācies darīt mūzikas festivāla 13 gadu pastāvēšanas laikā," žurnālam atzīst Majors.

Viņš atzīst, ka pirms lēmuma publiskošanas jau vairākas nedēļas dzīvojis ar nojausmu, ka festivālu nebūs iespējams rīkot. 

Šobrīd Majors vēl nevar aprēķināt zaudējumus, sakot, ka "tas būs atkarīgs no tā, kā izdosies festivālu pārcelt uz 2021. gadu." Tāpat būtiski esot saprast, kurā brīdī atsāksies publiskie pasākumi, jo, kamēr "neatsāksies normāla dzīve, neatjaunosies arī cilvēku vēlme pirkt biļetes uz pasākumiem". 

"Positivus" rīkotājs mierina, ka šobrīd tiek darīts viss iespējamais, lai šā gada programmu pārceltu uz nākamo gadu: "Prognozes ir ļoti cerīgas."

Atgādinām, ka paziņojumā Majors norādīja: "Šīs vasaras plānotais "Positivus" mums visiem bija ļoti īpašs. Mums izdevās izveidot lielisku mākslinieku programmu un par to saņēmām nepieredzētu jūsu atbalstu, kas tieši atbalsojās biļešu tirdzniecības rezultātos."

Biļetes, kas jau ir nopirktas, būs derīgas uz pārcelto festivālu nākamgad, tomēr sīkāku informāciju biļešu īpašniekiem "Positivus" organizatori sola izplatīt tuvākajā laikā.

Kā ziņots, iepriekš Latvijas lielāko festivālu - "Positivus" un "Summer Sound" - organizatori pavēstīja, ka gaida turpmākos valdības lēmumus, vai vasarā festivāli varēs notikt.

Komentējot vairāku koncertu un festivālu organizētāju plānus pasākumus rīkot, veselības ministre Ilze Viņķele pieļāva, ka vasaras festivāli, visticamāk, būs jāatceļ. "Negribētu būt tā ne priecīgo ziņu nesēja, tāpēc mēģināšu kombinēt - vasara būs, bet festivāli, visdrīzāk, nebūs," sacīja ministre.

Jau vēstīts, ka no 13. marta līdz 12. maijam Latvijā saistībā ar Covid-19 pandēmiju izsludināta ārkārtējā situācija, kuras laikā aizliegti publiski pasākumi ar cilvēku pulcēšanos, tāpēc nenotiek arī virkne kultūras un izklaides pasākumu.

Foto: atceroties "Positivus" 2019

Komentāri (7)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu