LMT mājas viedtelevīzijā ekskluzīvi skatāma filma "Dvēseļu putenis" (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Dvēseļu putenis"
"Dvēseļu putenis" Foto: publicitātes

No 1. maija ekskluzīvi LMT mājas viedtelevīzijas skatītājiem skatāma Latvijas valsts simtgades vērienīgā vēsturiskā  kinofilma “Dvēseļu putenis”, kas vēstī par Latvijas tautas brīvības cīņām. Pērn filma “Dvēseļu putenis” kļuva par skatītāko filmu Latvijas kinoteātru vēsturē un saņēma Latvijas sabiedrisko mediju balvu “Kilograms kultūras” kategorijā “Gada notikums” kultūrā.

""Latvija nav radusies tukšā vietā. "Dvēseļu putenis" ir stāsts, kas jāzina ikvienam latvietim," tā par filmu teikuši filmas autori, arī LMT kā patriotisks Latvijas uzņēmums, kas godina un aicina saglabāt vēstures tradīcijas, ir devis savu artavu filmas tapšanā un šobrīd valsts svētkos dāvina iespēju ikvienam šo filmu noskatīties savā viedtelevīzjā, lai valsts svētkos cildinātu Latvijas brīvību un neatkarību,” norāda viedtelevīzijas satura eksperte Anna Rozenvalde.

Vēsturiska kara drāma veidota pēc tāda paša nosaukuma strēlnieka Aleksandra Grīna romāna motīviem, kas ved 100 gadus senā pagātnē. Sešpadsmitgadīgais Artūrs dodas strēlniekos un kopā ar draugiem cīnās par brīvību – pat tad, kad neviens nezina, kurā pusē tā meklējama. Saviļņojošais stāsts ļauj skatītājam pieaugt kopā ar Artūru un jaundibināto Latvijas valsti, vērojot dzīvi ierakumos zēna acīm, pašaizliedzīgi stājoties pretī ienaidniekam, meklējot īstu mīlestību un mācoties novērtēt brīvības cenu. Filmas pirmizrāde notika 2019. gada 8. novembrī.

Galveno varoni filmā atveido Oto Brantevics no Turlavas, kuram šī bija pirmā pieredze kino. Filmas aktieru ansamblī ir Vilis Daudziņš, Mārtiņš Vilsons, Rēzija Kalniņa, Raimonds Celms, Gatis Gāga, Jēkabs Reinis, Renārs Zeltiņš, Ieva Florence, Grēta Trušiņa un daudzi citi.

«Dvēseļu puteņa» galvenās lomas aktieris Oto Brantevics
«Dvēseļu puteņa» galvenās lomas aktieris Oto Brantevics

Filmu veidojuši kino profesionāļi no Latvijas un citām valstīm – režisors un producents Dzintars Dreibergs, Rīgā dzimušais scenārists, Ņujorkas Universitātes profesors Boriss Frumins, galvenais operators, Starptautiskajai Kinooperatoru federācijas balvai IMAGO nominētais Valdis Celmiņš, komponiste, prestižās "Emmy" balvas laureāte Lolita Ritmanis, producente Inga Praņevska, "Casting Bridge" aktieru atlases režisore Gunita Groša, galvenais mākslinieks Juris Žukovskis, galvenā kostīmu māksliniece Sandra Sila, galvenā grima māksliniece Dzintra Bijubena, studija "Kultfilma" un citi.

Aicinām iepazīties arī ar filmas "Dvēseļu putenis" aizkadra video un Latvijas mūziķu iedziedātām latviešu strēlnieku dziesmām lietotnē šeit.

Raksts tapis sadarbībā ar LMT mājas viedtelevīziju.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu