Piecas sirsnīgas un emocionālas dziesmas mātes dienā

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: kadri no video

10. maijā visā Latvijā atzīmēta Mātes diena. Tā ir diena, kad īpaši tiek godinātas mātes, vecmāmiņas, krustmātes, augstu vērtējot nesavtīgo ieguldījumu ģimenē un bērnu ikdienas dzīvē. Piedāvājam nelielu muzikālu pavadījumu šai dienai.

Atgādinām, ka pirmo reizi Mātes diena maija otrajā svētdienā tika svinēta 1908. gadā ASV, kad svētdienas skolas skolotāja Anna Rīsa Džārvisa no Rietumvirdžīnijas, godinot savu māti, rīkoja baznīcu dievkalpojumus. Pašlaik Mātes dienu dažādās pasaules valstīs svin dažādos datumos, un pārsvarā tā ir svētku diena. Mātes diena arī Latvijā jau ir kļuvusi par ikgadēju un neatņemamu svētku dienu.

Džons Lenons "Mother"

Slavenā bītla Džona Lenona dziesma ir tik tiešām sacerēta viņa vecākiem - viņa tēvs pameta Džonu jau agrā vecumā, bet māte gāja bojā autokatastrofā, kad viņam bija vien 17. Vēlāk mātes lomu Džona dzīvē ieņēmusī tante Mimī.

Spice Girls "Mama"

Populārā deviņdesmito gadu britu popgrupa "Spice Girls" dziesmu "Mama" iekļāva savā komerciāli veiksmīgajā debijas albumā, kas izdots 1996. gadā. Dziesmas ideja nāca no dalībnieces Melas B. 

"Mēs sacerējām šo dziesmu, kad man pašai nebija labas attiecības ar mammu," kādā intervijā izteikusies Melānija Brauna jeb Mela B.

Tupac Shakur "Dear Mama"

Reperis Tupaks Šakurs (Tupac Shakur) jeb «2Pac» šo dziesmu sarakstījis kā veltījumu savai mātei - Afeni Šakurai.

Keisija Masgreivsa "Mother"

Amerikāņu kantri dziedātāja Keisija Masgreivsa (Kacey Musgraves) radījusi ne pārāk garu, emocionāli piesātinātu veltījumu mātei.

Ojārs Grīnbergs "Dziesma nenosalst"

Arī pašmāju mūzikā netrūkst muzikālu veltījumu mātēm. Viens no populārākajiem, protams, Raimonda Paula un Alfrēda Krūkļa darbs "Dziesma nenosalst".

"Man gribējās rakstīt dziesmu mocartiskā manierē, to varētu saukt arī par veltījumu mātei, taču tas skaidri iezīmējās tad, kad dzejnieks Alfrēds Krūklis bija uzrakstījis tekstu," tolaik populārajā žurnālā "Liesma" stāstīja Pauls.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu