Rīgas mazākajā galerijā Pauļa Liepas darbs "kā sapnī"

CopyDraugiem X Whatsapp
Paulis Liepa
Paulis Liepa Foto: publicitātes

Rīgas mazākajā galerijā K.K. fon Stricka villas skatlogā skatāma mākslinieka Pauļa Liepas personālizstāde "kā sapnī", informē galerijas pārstāvji.

Pēc izstādes rīkotāju vārdiem, atbilstoši darba nosaukumam ekspozīcijā izcelta un uzburta sapņainā lietu daba un ikdienas dzīves parādības.

Liepam raksturīgais konceptuālais izteiksmes veids un simbolu valoda pārtapusi vizuāli monolītā koka kluču konstrukcijā, kas izstādes norises laikā tiks pārkārtota, tā veidojot dažādas zīmju un attēlu kombinācijas. Mainīgā mākslas darba kompozīcija un tās pārtapšana būs atkarīga vienīgi no laikapstākļiem un paša autora garastāvokļa, pavēstīja izstādes organizatori.

"Ja nu izdodas sarīmēt stāstu no savstarpēji nesaistītām frāzēm un priekšmetiem, varbūt tikai sajūtu, tikai vārdus, no aizmirstām sarunām, aizmirstās virtuvēs, varbūt to pašu pusdienlaika sapni, kurā es biju viens pats pasaulē un jūs visi slēpāties," pauda mākslinieks.

Galerijas pārstāvji norādīja, ka Liepa ir viens no jaunās paaudzes nozīmīgākajiem latviešu grafiķiem, kura rokrakstā samanāmas atsauces uz 20. gadsimta modernisma mākslas un dizaina parādībām, kā arī autonomām laikmetīgās mākslas zīmēm. Liepa saņēmis vairākus starptautiskus apbalvojumus un viņa darbi atrodas daudzās publiskās un privātās kolekcijās Latvijā un ārpus tās.

Izstāde "kā sapnī" būs skatāma līdz pat 2020. gada jūlijam. Izstāde apskatāma 24 stundas diennaktī, un, to apmeklējot, iespējams brīvi ievērot divu metru distanci.

Rīgas Mazākā galerija ir eksperimentāla izstāžu telpa, kas atrodas K.K. fon Stricka villas skatlogā, un tajā notiekošās izstādes skatāmas vienīgi no Aristida Briāna ielas. Tā ir kvadratūras ziņā mazākā galerija Rīgā, un katra tajā risinātā projekta koncepcija radīta, rēķinoties ar attiecīgo telpu un novietojumu, tostarp arī K.K. fon Stricka villas arhitektūru, pavēstīja galerijas pārstāvji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu