"Gors" pagaidām plāno atvērt tikai izstāžu telpas

LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Ditas Lūses, Aigara Bikšes, Ivara Drulles u.c. māklsinieku darbi Rēzeknes vēstniecībā "Gors"
Ditas Lūses, Aigara Bikšes, Ivara Drulles u.c. māklsinieku darbi Rēzeknes vēstniecībā "Gors" Foto: Publicitātes foto

Pagaidām Latgales vēstniecībā "Gors" plānots atvērt tikai izstāžu telpas, pastāstīja SIA "Austrumlatvijas koncertzāle" Mārketinga nodaļas vadītāja Edīte Husare.

Saņemot sanitāro protokolu, koncertzālē plānots atvērt mākslas galeriju, vismaz tādā veidā ļaujot iedzīvotājiem baudīt kultūru, klāstīja Husare. Viņa pieļāva, ka tas notiks tuvāko dienu laikā.

Darbu, ievērojot noteiktās drošības normas, atsākusi "Gora" kafejnīca, taču par pasākumu rīkošanu skaidrības pašlaik nav. Koncertzāles pārstāve skaidroja, ka atļautas 25 cilvēku skaits pasākumos ir pārāk mazs, lai aktivitātes rīkotu. Iespējams, vasarā atsāksies brīvdabas kino seansi jumta terasē, taču arī to nākotne atkarīga no valdības lēmumiem.

"Domu un ideju ir daudz. Bet šī situācija koncertzālēm ir liels trieciens, nav zināms, kā varēsim turpināt darbu," atzina Husare.

Rēzeknes pašvaldībai piederošās "Austrumlatvijas koncertzāles" apgrozījums 2018.gadā bijis 726 755 eiro, bet peļņa - 1839 eiro. Dati par pērno gadu vēl nav pieejami.

Kā vēstīts, no rītdienas būs atļauti pasākumi līdz 25 cilvēkiem, savukārt to maksimālais pieļautais ilgums iekštelpās būs trīs stundas, kamēr uz āra pasākumiem laika limits neattieksies, ceturtdien lēma valdība.

Foto: Ditas Lūses, Aigara Bikšes, Ivara Drulles u.c. māklsinieku darbi Rēzeknes vēstniecībā "Gors".

Ārkārtējās situācijas laikā kultūras ministram dotas tiesības atbilstoši tā sauktā sanitārā protokola prasībām reglamentēt kārtību, kādā kultūras institūciju darbībā ievērojami sociālās un fiziskās distancēšanās pasākumi un pasākumu norises vietu dezinficēšanas prasību ievērošana, nodrošinot dezinfekcijas līdzekļu pieejamību roku dezinficēšanai arī pasākuma apmeklētājiem.

Foto: Atklāta Jurim Soikanam veltītā izstāde “Maģiskais reālisms“.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Nepalaid garām!

Uz augšu