Igaunijai samazinot ierobežojumus, "Tallin Music Week" notiks paredzētajā laikā augustā

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pixabay

Igaunijā publiski pasākumi var notikt no jūlija, tādēļ festivāls "Tallin Music Week" notiks iecerētajā laikā no 26. līdz 30. augustam, informēja "Tallin Music Week" komunikācijas asistente Latvijā Jeļena Smelova.

Saskaņā ar Igaunijas valdības krīzes pārvarēšanas komitejas 12.maija lēmumu, Igaunijā no 1.jūlija atļauti publiskie pasākumi, ievērojot noteiktus apmeklējuma ierobežojumus. Tas ļāvis "Tallinn Music Week" rīkotājiem apstiprināt, ka festivāls notiks paredzētajā laikā.

Pēc Smelovas vārdiem, festivāla koncertu programma tiks atkārtoti pārskatīta un saskaņota ar ieviestajiem ierobežojumiem, kas nosaka, ka brīvdabas pasākumu var apmeklēt līdz 1000 personām, un iekštelpu pasākumu apmeklētāju skaits nedrīkst būt lielāks par 500 personām.

Šie paši ierobežojumi attiecas arī uz "Tallin Music Week" konferenci un bezmaksas pasākumiem pilsētā. Festivāla programmu rīkotāju komanda pielāgos saskaņā ar ārkārtas ierobežojumiem, vienlaikus ievērojot arī visus spēkā esošos noteikumus, kas palīdz novērst jaunā koronavīrusa izraisītās slimības Covid-19 izplatību.

Kā pavēstīja Smelova, būdams starptautisks pasākums, "Tallin Music Week" ņems vērā arī ceļošanas ierobežojumus.

Pēc "Tallin Music Week" direktores Helēnas Sildnas teiktā, festivāla programmu var ērti pielāgot paziņotajiem ierobežojumiem, jo pasākumi ir izkaisīti pa vairākām nelielām vietām visā pilsētā.

"Viens no būtiskākajiem mūsu komandas mērķiem ir izdomāt, kā šī gada "Tallin Music Week" var sniegt maksimālu labumu mūziķiem un visai industrijas ekosistēmai, kas apkalpo mūzikas pasākumus - no skaņu

nomas uzņēmumiem līdz viesnīcām," norādīja Sildna.

Viņasprāt, šī sezona visai kultūras un pasākumu nozarei dos iespēju mācīties rīkoties atbildīgi, un pierādīt, ka spēj nodrošināt vērtīgu pienesumu jaunā kvalitātē pat sarežģītos apstākļos. Sildna uzsvēra, ka ir svarīgi iedrošināt un atbalstīt mūziķus, visu nozari un arī pasākumu apmeklētājus.

Sakarā ar zemo Covid-19 izplatību Igaunijā, ierobežojumu samazināšana var turpināties. Sākot ar 12.maiju tika atvērti muzeji un galerijas, sākot ar 15.maiju ir atļauts rīkot publiskos "drive-in" pasākumus brīvā dabā, un no 18.maija ir atļauti sporta pasākumi bez apmeklētājiem.

Tāpat šonedēļ tiks atviegloti robežu šķērsošanas noteikumi starp Igauniju un Somiju, un atsāksies Igaunijas, Latvijas un Lietuvas iedzīvotāju un šajās valstīs likumīgi dzīvojošo personu brīva pārvietošanās.

Jaunās mūzikas un pilsētas kultūras festivāls "Tallinn Music Week" notiks jau 12 reizi. Festivāla programmā ietilpst trīs dienu mūzikas pasākumi, konference Igaunijas Mākslas akadēmijā, bezmaksas pasākumi pilsētā un īpašā svētdienas programma "Paldiski".

Atjaunotā festivāla programma, kurā ņemta vērā iepriekšējā ārkārtas situācijas perioda seku analīze, tiks publicēta jūnijā, pavēstīja festivāla pārstāve Latvijā.

"Tallin Music Week" organizē "Shiftworks OÜ" sadarbībā ar daudziem partneriem un līdzorganizatoriem. Mūzikas industrijas konferences programma tiek veidota sadarbībā ar Igaunijas mūzikas attīstības un eksporta biroju "Music Estonia", bet mūzikas programma - sadarbībā ar aģentūru "Damn.Loud".

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu