Rakovska neizpratnē par ierobežojumiem; nāk klajā ar atklātu vēstuli valdībai (9)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Agnese Rakovska
Agnese Rakovska Foto: LETA

Grupas "Triānas parks" dziedātāja Agnese Rakovska iesniegusi 300 mūziķu parakstītu vēstuli Ministru kabinetam, aicinot ļaut mūzikas nozarē strādājošajiem atsākt veikt koncertēšanu. 

Kā sarunā ar "Vakara Ziņām" skaidro Rakovska, veids, kādā tiek gatavoti ierobežojumi, viņasprāt, nav godīgs pret mūziķiem. 

"Šis jautājums ir svarīgs tāpēc, ka tas skar mūsu ienākumus. Nebaidīšos teikt – ir nihilistiska attieksme no valdības puses saistībā ar pabalstiem, kad Valsts ieņēmumu dienests lepojas ar izmaksātiem četriem eiro dīkstāves pabalstā. Tā ir ņirgāšanās. Cilvēki šajā nozarē nav slimi, esam spējīgi darīt savu darbu," uzskata dziedātāja.

Viņasprāt, nav pietiekami pamatots, kāpēc, piemēram, mūziķi nedrīkst atsākt koncertēt.

Jau vēstīts, ka pandēmijas dēļ radītā dīkstāve un plašie ierobežojumi būtiski ietekmējuši mūzikas un izklaides industriju. Lai skaļāk pieteiktu šo problēmu un palīdzētu novērst trūkumus, kas skar pašnodarbināto mūziķu tiesības un pienākumus, nodokļus un sociālās garantijas, nule dibināta “Pašnodarbināto mūziķu biedrība”.

Biedrības dibināšanas iniciatori ir Latvijā pazīstami mūziķi – Aivars Hermanis, Guntars Račs, Jānis Lūsēns, Mārcis Auziņš, Raimonds Macats u.c.

Komentāri (9)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu