Igors Krutojs dalās retās atklāsmēs par Laimu Vaikuli un Raimondu Paulu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Edijs Pālens / LETA

Krievu komponists Igors Krutojs savā "Instagram" kontā dalījās atmiņās par Laimas Vaikules albuma "Latin Quarter" ierakstīšanu un to, kā viņus vieno Raimonda Paula mazmeita.

Krutoja un Vaikules kopīgais albums "Latin Quarter" tika izdots 1998. gadā, viņi to ierakstīja Ņujorkā.

"Ierakstīšanas process bija ārkārtīgi saspringts un lēns, līdz mēs ar Andreju (Laimas dzīvesbiedru) nesapratām patieso notiekošā iemeslu... Izrādās, Laima zaudēja svaru, turklāt tik agresīvi, ka sāka izkust mūsu acu priekšā," rakstīja Krutojs. 

Pēc viņa teiktā, svara zaudēšana beidzās pēc tam, kad Laimas mīļotais vīrietis Andrejs Latkovskis stingri pateica: "Ēd!" 

"Tad jau sākās parasts radošais process, kurā radās rosība no kopīgas mūzikas veidošanas, pareizo intonāciju meklēšanas un dziesmu izvēles. Maskavā dzīvojošais dzejnieks mainīja, pievienoja un laboja visu, ko viņam lūdzām. Paralēli uzņēmām klipu dziesmai "Akapulko"," atmiņās dalījās Krutojs. 

Pēc pāris gadiem Krutojs kopā ar Raimondu Paulu organizēja konkursu jaunajiem izpildītājiem "Jaunais vilnis". Katru vasaru mūziķi esot ballējušies un muzicējuši Laimas Jūrmalas mājās. Dažus gadus vēlāk Paula mazmeita Monika lūdza Krutoju un Vaikuli kļūt par viņas krustvecākiem. 

"Tajā rītā, kad notika kristību ceremonija, lietus gāza kā no spaiņa, koris dziedāja dvēselisku Paula mūziku un visi... raudāja. Tik ļoti emociju pilns bija tas brīdis. Monika šogad beidza Kino skolu Losandželosā, satiekas ar puisi, ar kuru vēlas mani iepazīstināt, un mēs pastāvīgi ar viņu kontaktējamies," rakstīja Krutojs. 

Viņš norāda, ka attiecības ar Vaikuli pēc "Jaunā viļņa" aiziešanas no Jūrmalas attīstījās atšķirīgi, bet abi "piedzīvojuši daudzus foršus un kaifīgus brīžus, ieskaitot kopīgo albumu". 

Kā ziņots, starp Krutoju un Vaikuli izcēlās konflikts pēc tam, kad pēc dziesmu konkursa "Jaunais vilnis", kura dibinātājs ir Krutojs, Vaikule Jūrmalā izveidoja savu festivālu "Laima Rendezvous Jūrmala".

"Igors dusmojas uz mani mani, ka esmu nodevēja, uztaisīju festivālu pēc tam, kad "Jaunais vilnis" aizgāja,” pastāstīja Vaikule.

Krutojs bija publiski paudis viedokli, ka Vaikule esot "viltīga", norādot, ka viņš ar mūziķi nevēlas uzturēt kontaktus. Tas saistīts ar to, ka laikā, kad notikušas pārrunas par "Jaunā viļņa" atgriešanos Jūrmalā, Vaikule sākusi rīkot savu festivālu.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

(муз. И. Крутой, ст. В. Пеленягрэ). Наш совместный с Лаймой альбом «Латинский квартал» вышел в 1998 году. Записывали этот альбом мы в Нью-Йорке, процесс записи происходил крайне напряжённо и медленно, пока мы с Андреем (мужем Лаймы) не поняли истинную причину происходящего... Оказывается, Лайма худела, причём настолько агрессивно, что начала таять на глазах... Всё похудение закончилось после строго высказанного Андреем приказа: «Кушать!». Начался нормальный творческий процесс, в котором был кайф от совместного музицирования, поиск правильных интонаций, отбор песен... Находящийся в Москве поэт Витя Пеленягрэ правил, менял, дописывал всё, о чём мы его просили… Параллельно снимали клип на песню «Акапулько»... Пройдёт всего несколько лет, и мы с Раймондом Паулсом организуем «Новую Волну» в Юрмале и каждое лето будем тусоваться и музицировать в юрмальском доме Лаймы. А ещё через несколько лет повзрослевшая Моника красавица-внучка Раймонда попросит нас с Лаймой стать её крёстными... В то утро, когда проходил обряд крещения, дождь лил как из ведра, хор пел духовную музыку Р. Паулса и все... плакали, настолько полон эмоциями был этот момент... Моника в этом году окончила Школу Кино в Лос-Анджелесе, уже встречается с парнем, с которым хочет меня познакомить, и мы с ней на связи постоянно... С Лаймой у нас по-разному складывались отношения после ухода «Волны» из Юрмалы, но очень много классного и кайфового мы пережили, включая наш совместный альбом «Латинский квартал»... #лайма #лаймавайкуле #латинскийквартал #раймондпаулс #новаяволна #юрмала #музыкальныйсалонигорякрутого

A post shared by Игорь Крутой (@igorkrutoy65) on

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu