Dānijā darbu var atsākt kinoteātri un muzeji

LETA/DPA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: EPA/Scanpix

Dānijas politiķi vienojušies vēl lielākā mērā atvieglot koronavīrusa pandēmijas dēļ noteiktos ierobežojumus, ļaujot valstī ar nākamo nedēļu ieceļot ārvalstniekiem, kuriem Dānijā ir brīvdienu mājas, kā arī nekavējoties ļaujot atsākt darbu muzejiem, kinoteātriem, mākslas galerijām un zoodārziem.

Premjerministre Mete Frederiksena par vienošanos paziņoja trešdienas vakarā pēc sarunām ar opozīcijas partijām un partijām, kas atbalsta viņas sociāldemokrātu mazākuma valdību.

Cilvēki, kas pastāvīgi dzīvo kādā no Ziemeļvalstīm vai Vācijā, varēs no pirmdienas ieceļot Dānijā, ja viņiem Dānijā ir brīvdienu māja, ja viņiem partneris vai kāds no vecvecākiem ir dānis.

Lēmums par robežu atvēršanu, kas tika slēgtas marta vidū, vēl ir jāpieņem.

Valdībai līdz 29.maijam jāsniedz informācija par robežu atvēršanu vasaras tūrismam, ņemot vērā veselības apsvērumus.

"Dānija nav sala, mēs esam dialogā ar citām valstīm, kas ir ap mums. Atvēršana notiks pakāpeniski," sacīja premjere.

Arī turpmāk sabiedrībā vienkopus varēs atrasties ne vairāk kā desmit cilvēki, bet, sākot ar jūniju, šis skaitlis pakāpeniski kļūs lielāks.

Vidusskolas un pieaugušo izglītības centri var atsākt mācības ierastajā režīmā.

Dānijā pandēmijas laikā reģistrēti 554 ar Covid-19 saistīti nāves gadījumi, apstiprināta vairāk nekā 11 000 cilvēku inficēšanās ar koronavīrusu.

Bērnudārzi un skolas līdz piektajai klasei atsāka darbu aprīļa vidū, bet sesto līdz desmito klašu skolēni atgriezās skolās šonedēļ.

Bibliotēkas, kafejnīcas un restorāni atsāka darbu šonedēļ. Sākot ar šo nedēļu atkal ir atvērtas baznīcas un citas lūgšanu vietas.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu