Baltijas opernami vērtē iespēju rīkot brīvdabas pasākumus (1)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baltijas opernamu vadītāji Zoom sarunā
Baltijas opernamu vadītāji Zoom sarunā Foto: Ekrānuzņēmums

Trīs Baltijas valstu opernami, gaidot jauno sezonu, vērtē iespēju rīkot brīvdabas pasākumus, pēc operteātru vadītāju attālinātās tikšanās informē Latvijas Nacionālās operas un baleta sabiedrisko attiecību vadītāja Irbe Treile.

Videokonferencē tikās Latvijas Nacionālās operas un baleta valdes priekšsēdētājs Egils Siliņš un valdes locekle Inese Eglīte, Lietuvas Nacionālā operas un baleta teātra direktors Jons Sakalausks un Igaunijas Nacionālās operas ģenerāldirektors Aivars Mae. 

Tikšanās laikā apspriests, kā Covid-19 krīze līdz šim ir ietekmējusi operteātru darbību - mākslinieku, administrācijas un tehniskā personāla darbu, kopējo finansiālo situāciju un pasākumu pārcelšanu, tika vērtēti arī nākotnes plāni un ieceres, kas ļautu efektīvi atsākt darbu. Jau tagad tiek plānots, kādas izmaiņas darba organizācijas procesā būs nepieciešamas, lai mazinātu potenciālos riskus brīdī, kad opernami vērs savas durvis skatītājiem.

Pašlaik, pēc vairāku mēnešu pārtraukuma, visi trīs Baltijas operteātri ir atsākuši mēģinājumu procesu, ievērojot katras valsts valdības noteiktos ierobežojumus. Latvijas Nacionālajā operā un baletā no šīs nedēļas mēģinājumus ir atsākuši gan baleta mākslinieki, gan operas solisti, individuālās stundās tiekoties ar koncertmeistariem un gatavojot lomas.

Gaidot jauno sezonu, visi trīs opernami vērtē iespēju rīkot brīvdabas pasākumus, kas varētu notikt jau vasarā.

"Igaunijā no 1. jūlija ir atļauti brīvdabas pasākumi, kuros, ievērojot epidemiologu noteiktos drošības ierobežojumus, var pulcēties līdz pat tūkstoš cilvēkiem. Latvijas Nacionālās operas un baleta valde izsaka cerību, ka arī Latvijā pēc 9. jūnija ierobežojumi tiks mīkstināti. Jau šobrīd meklējam iespējas, kā mūsu mākslinieki vasarā varētu priecēt skatītājus koncertos ārpus Operas telpām," skaidroja Siliņš.

E. Siliņš
E. Siliņš Foto: Evija Trifanova/LETA

Teātru telpās katras valsts opernams izrādes plāno atsākt atšķirīgos laikos. Pašreiz plānots, ka Lietuvas Nacionālā opera un balets izrādes atsāks augustā, Igaunijas opera durvis saviem skatītājiem plāno vērt septembrī, savukārt Latvijas Nacionālā opera un balets prognozē, ka jaunās sezonas pilna sastāva mēģinājumi varētu sākties septembrī un pirmās izrādes ar skatītājiem notikt oktobrī.

Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu