"Prāta vētra" neesot prasījusi valstij kompensēt nenotikušos koncertus Krievijā

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
"Prāta vētras" koncerts Liepājā
"Prāta vētras" koncerts Liepājā Foto: Valters Pelns

Kad parādījās diskusijas par ārkārtējās situācijas izsludināšanas seku kompensācijām māksliniekiem, publiskajā vidē izskanēja runas, ka grupa "Prāta vētra" pieprasot atmaksāt nenotikušos koncertus Krievijā. Kā nu pastāstīja grupas direktore - tā nav taisnība.

Izdevumam "Privātā Dzīve" grupas direktore Aija Auškāpa uzsvēra, ka mūziķi ir izbrīnīti par notiekošo.

"Mēs pat neesam neko prasījuši. Nav jau arī nekā tāda, kam pieteikties. Neviens Latvijā nekompensē nenotikušus koncertus.

Mēs gribētu lūgt tiem, kuri runā un piesauc grupu "Prāta vētra" šajā gadījumā, padomāt, ko viņi runā, un pārliecināties, vai tā ir taisnība, ko viņi izplata par grupu. Gribam ieteikt arī tiem, kuri lasa kaut ko, kas uzrakstīts par "Prāta vētru", izlasīt materiālus līdz galam un iedziļināties tajā, ko viņi izlasījuši. Domājiet, lūdzu, līdzi!" aicināja Auškāpa.

Jau ziņots, ka pēc Kultūras ministrijas (KM) valsts sekretāres Daces Vilsones sniegtās informācijas KM plāno valdībā prasīt izmaksāt zaudējumu kompensāciju par Covid-19 krīzes dēļ nenotikušajiem vai atceltajiem kultūras pasākumiem.

Pēc viņas teiktā, ministrija ir izstrādājusi "ceļa karti" atbalsta mehānismiem, kas būtu attiecināmi uz kultūras sektorā strādājošiem gan ārkārtējās situācijas periodā gan pēc tā.

Tā KM ir nolēmusi vērsties valdībā un prasīt zaudējumu kompensāciju par izdevumiem, kas saistīti ar visa veida pārcelto un atcelto pasākumu organizēšanu. "Vienā laivā atrodas visas kultūras institūcijas, proti, šis atbalsts nepieciešams arī Rundāles [pils] muzejam, kultūras centriem, Dailes teātrim, koncertzālei "Gors", Ģertrūdes ielas teātrim, "Arēnai Rīga", festivālam "Positivus", grupai "Prāta vētra" un citiem," sacīja Vilsone.

Foto: "Prāta vētra" Liepājā pērnā gada vasarā 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu