Nedēļas nogalē "Youtube" skatāma "Led Zeppelin" koncertfilma

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Led Zeppelin" mēģinājumā 2007. gadā
"Led Zeppelin" mēģinājumā 2007. gadā Foto: Ekrānuzņēmums

No 30. maija trīs dienu garumā hārdroka leģendas - grupas "Led Zeppelin" YouTube kanālā ir iespēja vērot grupas koncertfilmu, kas ataino gatavošanos 2007. gada koncertam Londonas "O2" arēnā.  

Koncertu grupa veltīja draugam un "Atlantic Records" dibinātājam Ahmetam Erteginam (Ahment Ertgun), kurš 1968. gadā parakstīja līgumu ar jauno grupu un padarīja tās dalībniekus par superzvaigznēm. Ertegins nodibināja kompāniju "Atlantic Records" 1947. gadā. Viņš nomira 2006. gadā 83 gadu vecumā.

Filma "Celebration Day" YouTube kanālā pieejama no 30. maija vakara. 

Noskaties filmu.

2007. gada 10. decembrī Led Zeppelin kāpa uz Londonas "O2" arēnas skatuves, lai sniegtu pirmo koncertu pēc 27 gadu ilgas pauzes, kas vienlaikus kļuva par vienu no gaidītākajiem koncertiem visā rokenrola vēsturē. 20 miljoni gribētāju pieteicās biļetēm, kuras tika piešķirtas izlozes kārtībā. Atgādinām, ka biļetes uz šo koncertu maksāja vidēji 7425 sterliņu mārciņu.

Vairāk nekā divu stundu garajā koncertā tika atskaņotas leģendāras dziesmas "Whole Lotta Love", "Rock And Roll", "Kashmir", "Black Dog" un "Stairway To Heaven". 

Koncertieraksts audio un video formātā tika izdots 2012. gadā un ieguva "Grammy" balvu labākais roka albums.

Visā pasaulē pārdoti vairāk nekā 300 miljoni Led Zeppelin albumu eksemplāru.

Atgādinām, ka 2015. gadā grupas solists Roberts Plānts uzstājās festivālā «Positivus».

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu