"Tautumeitas" izdod jaunu singlu un video "Panama"

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Tautumeitas"
"Tautumeitas" Foto: publicitātes

Etnomūzikas grupa "Tautumeitas" vasaras iesākumā klausītājiem piedāvā savu jaunāko dziesmu "Panama", kas ir pirmais singls no drīzumā gaidāmā albuma. Atgādinām, ka iepriekšējais grupas albums atzīts par TVNET gada albumu.

Jaunajai dziesmai tapis arī videoklips. Klipa režisori ir Pēteris Vīksne un grupas dalībnieces Aurēlija un Asnate Rancānes

"Dziesma vēsta, ka sievietes pati skaistākā un spēcīgākā rota ir viņas balss," stāsta dziesmas autore Aurēlija Rancāne. "Dziedot spējam gan dziedināt pašas sevi, gan citus sev apkārt, gan iemidzināt, aizkustināt, noburt, pievilināt. Tas jau izsenis bijis arī veids, kā piesaistīt sev kādu, kurš tautās noskatīts, tāpēc meitenēm bija zināmi paņēmieni, kā panākt, lai balss izskanētu viskrāšņāk, skaļāk un tālāk. Tomēr gan senāk, gan vēl aizvien ir reizes, kad attālums tomēr šķir un tas viens, kuram tiek dziedāts, tomēr nesadzird. Viņš atrodas kaut kur tālu prom, citā zemē, citās tautās."

"Dziesmas nosaukums ir vārdu spēle, kas rodas dziesmas sākumā dziedot tekstu "Mīļ’ Māra rotā pa nama jumtu", skaidro videoklipa režisore Asnate Rancāne. "Bet "Tautumeitām" allaž ir paticis ielūkoties citās kultūrās un iedvesmoties no tām. Sevišķi tagad, kad ceļošana nav iespējama, ar šo klipu vedam klausītājus pārpasaulīgā ceļojumā."

"Tautumeitu" jaunos skatuves tērpus ir radījušas Ilze Tigule un Alise Ķīnasta, savukārt par unikālajiem sejas gleznojumiem ir parūpējusies Linda Īstena. 

Par grupu

Grupa izveidojās 2015. gadā, tās sastāvā ir sešas mūziķes – Asnate Rancāne, Aurēlija Rancāne, Ilona Dzērve, Lauma Bērza, Laura Marta Līcīte un Laura Liepiņa. Tā sākās ar tradicionālās mūzikas dziedāšanu, mēģinot pietuvoties un atdarināt teicējas. Taču - jo tuvāk gāja dziesmām, jo tuvāk dziesmas nāca pie "Tautumeitām", līdz kamēr šķita dabiski tās apvienot ar visu pārējo, ko šajā pasaulē viņas ir dzirdējušas un sajutušas kā savu. 

Grupas debijas albums ar nosaukumu "Tautumeitas" ir ieguvis arī Mūzikas ierakstu gada balvu kā gada labākais etno un tautas mūzikas albums. Grupa veiksmīgi koncertē ne tikai Latvijā, bet ir viesojusies arī tādās valstīs kā Ķīna, Krievija, Šveice, Vācija, Japāna.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde.

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu