Rīga bez mūzikas nepaliks – "Rīgas ritmi 2020" šogad notiks

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Grupas "Very Cool People" jaunā albuma "Caution! Contains Words! " prezentācija
Foto: Grupas "Very Cool People" jaunā albuma "Caution! Contains Words! " prezentācija Foto: Jānis Škapars/TVNET

Starptautiskais improvizācijas, džeza un pasaules mūzikas festivāls "Rīgas ritmi 2020" savu 20 gadu jubileju šogad atzīmēs gan jūlija sākumā, gan gada nogalē, informē festivāla rīkotāji.

No 2. jūlija līdz 4. jūlijam festivālā uzstāsies latviešu džeza mākslinieki, bet gada nogalē notiks ārzemju zvaigžņu lielkoncerti.

Jūlijā Vecrīgas brīvdabas restorānā "Nekādu problēmu" uzstāsies Latvijas džezfanka atraktīvākās grupas "Very Cool People". Tāpat brīvdabas restorānā vārēs iepazīties ar ģitāristu Reiņa Jaunā un Riharda Lībieša, dziedātāju Dināras Rudānes un Rūtas Dūdumas jaunāko programmu, kā arī dziedātājas Aijas Andrejevas veltījumu amerikāņu dziedātājai Dženisai Džoplinai.

Savukārt pie Rātslaukuma, džeza restorānā "Trompete" uzstāsies somu pianists Tuomo Usitalo un konkursa "Riga Jazz Stage" laureāti, bet gada nogalē festivāla koncerti norisināsies VEF kultūras pilī.

"Rīgas ritmi" mākslinieciskais direktors Māris Briežkalns norādīja, ka laikā, kad festivāli cits pēc tika tiek atcelti, ir svarīgi atrast risinājumus un pilnībā neizdzēst 2020.gadu no festivālu vēstures kalendāra.

"Arī pašiem ir svarīgi saglabāt ikgadējo ritmu. Tādu pašu attieksmi esam sajutuši arī no mākslinieku puses, tādēļ "Rīgas Ritmi 2020" būs un Rīga bez mūzikas nepaliks,"

uzsvēra Briežklans.

Māris Briežkalns.
Māris Briežkalns. Foto: Evija Trifanova/LETA

19. novembrī īpašu veltījumu festivāla jubilejā piedāvās maestro Raimonds Pauls, kurš ar savu trio izpildīs pavisam svaigu džeza programmu "Pastaiga pa Rīgu". Jaunās vinila plates prezentācijas koncertā maestro uzstāsies kopā ar vēl diviem leģendāriem mūziķiem - igauņu kontrabasistu Toivo Unt un latviešu sitaminstrumentālistu Briežkalnu, kurš ir arī "Rīgas Ritmi" dibinātājs.

10. decembrī VEF kultūras pilī būs skatāma producenta Kvinsija Džonsa menedžmenta kompānijas dāvana festivāla jubilejā - popdžeza un soulmūzikas jaunās zvaigznes Klārka Bekhema uzstāšanās. Dienu vēlāk viņš koncertēs arī sērijā "Olainfarm Jazz Nights" klubā "Kaļķu vārti", kur muzicēs arī latviešu ģitārists Gints Smukais.

Savukārt 13. decembrī uzstāsies Kubas džeza zvaigzne Roberto Fonseka, kopā ar populāro kubiešu ritmblūza dziedātāju un hiphopa mākslinieci Danaju Suarezu.

Pasaules mūzikas supergrupas "Bokanté" uzstāšanās pārcelta uz nākamā gada festivālu. Uz šo mākslinieku uzstāšanos jau nopirktās biļetes būs derīgas Paula trio koncertā 19. novembrī.

Biļetes uz festivāla "Rīgas Ritmi" 20 gadu jubilejas gada noslēguma koncertiem iespējams iegādāties tīmekļvietnē "bilesuserviss.lv". Jau iepriekš nopirktās biļetes derīgas gada nogales koncertu apmeklējumam. Tas attiecas arī uz iegādātajām "superbiļetēm", kas derīgas uz visiem trim festivāla lielkoncertiem VEF kultūras pilī.

Vietējo mūziķu programmu festivālā varēs apmeklēt bez maksas. Notiks arī festivāla meistarklases, par kurām vēl tiks ziņots.

Savukārt Ciemupes estrādē jau piekto gadu norisināsies festivāla "Rīgas ritmi" satelītpasākums. 4. jūlijā tur uzstāsies Tuomo Usitalo kvartets kopā ar dziedātāju Uni Stadi. Arī Ciemupes estrādē ieeja būs bez maksas, pavēstīja festivāla rīkotāji.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu