Bordāns raizējas: koncertzāle nedrīkst piedzīvot VDD jaunās ēkas likteni (12)

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Valsts kanceleja

Rīgas akustiskās koncertzāles būvniecība nedrīkst piedzīvot Valsts drošības dienesta (VDD) jaunās ēkas likteni, pirmdien pēc koalīcijas sadarbības sanāksmes mediju pārstāvjiem atzina tieslietu ministrs Jānis Bordāns (JKP). 

Pēc Bordāna teiktā, viņa pārstāvētais politiskais spēks - Jaunā konservatīvā parija (JKP) - atbalsta Rīgas akustiskās koncertzāles būvniecību, vienlaikus Bordāna vadītā Tieslietu ministrija vēlas izvērtēt visus koncertzāles būvniecības aspektus, lai izvairītos no tādām problēmām, kādas piedzīvoja plānotā VDD jaunās ēkas celtniecība.

"JKP atbalsta koncertzāles nepieciešamību un būvniecību, kā arī neiebilst pret izvēlēto vietu [Elizabetes ielā 2]. Lai arī blakus ir paredzēta Rīgas pašvaldības koncertzāle Kongresu namā, tomēr Rīgai ir nepieciešama akustiskā koncertzāle, turklāt ir jāsilda ekonomika ar vajadzīgām būvēm," uzsvēra tieslietu ministrs.

Tāpat Bordāns atzinīgi novērtēja ideju, ka akustiskā koncertzāle netiks apvienota ar konferenču centru, kā tika paredzēts iepriekš notikušajās sarunās. Bordāns uzskata, ka valstij nav jānodarbojas ar konferenču rīkošanu. 

Vienlaikus tieslietu ministrs norādīja uz faktu, ka TM tikai nesen saņēmusi Rīgas akustiskās koncertzāles būvniecības koncepciju, tāpēc ministrija vēlas izvērtēt visus potenciālos riskus, lai ar akustiskās koncertzāles būvniecību nerastos tādas problēmas kā ar VDD ēku.

Pēc valdību veidojošo partiju sanāksmes AP Saeimas frakcijas priekšsēdētājs Daniels Pavļuts apsveica progresu jautājumā par akustiskās koncertzāles būvniecību, par ko jau diskutēts daudzus gadus. Politiķis arī kā bijušais ekonomikas ministrs norādīja, ka nepieciešama diskusija, kā īstenot koncertzāles projektu, lai varētu īstenot arī ieceri par starptautiska līmeņa konferenču centra izveidi un citus ekonomikai nozīmīgus projektus.

Jau ziņots, ka Rīgā tiks būvēta akustiskā koncertzāle, pirmdien pēc koalīciju veidojošo partiju sadarbības sanāksmes uzsvēra Ministru prezidents Krišjānis Kariņš (JV).

Viņš informēja, ka Ministru kabinets rīt, 16.jūnijā, izskatīs Kultūras ministrijas sagatavoti informatīvo ziņojumu par Rīgas akustiskās koncertzāles celtniecību Elizabetes ielā 2, kur patlaban atrodas tā dēvētais "Pasaules tirdzniecības centrs".

Pēc valdības vadītāja teiktā, "Pasaules tirdzniecības centra" ēka tiks nojaukta un tās vietā tiks būvēta akustiskā koncertzāle. 

Komentāri (12)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu