Arstarulsmirus: Ideja par Latviju vēl nav pabeigta (1)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp

TVNET turpina raidījumu ciklu "Dziesma pēc dziesmas", aicinot pašmāju mūziķus atklāt sava jaunākā albuma dziesmu tapšanas stāstu un vēstījumu. Šoreiz mūziķis Arstarulsmirus (ex Gustavo) apsprieda visas albuma "Skatu punkti" dziesmas citu pēc citas, atklājot par tām interesantus faktus.

2. aprīlī straumēšanas un lejupielādes vietās nonāca producenta un izpildītāja Arstarulsmirus jaunais albums "Skatu punkti", kas ir pirmais albums no četru albumu sērijas "Vēlējuma dziesmas".

Darbu pie jaunā saturiskā virziena, ko mūziķis sauc par "vēlējuma dziesmām", Arstarulsmirus sāka pirms ilgāka laika. Vēlējuma dziesmu mērķis ir vairot vērīgāku un līdzjūtīgāku attieksmi pret cilvēka iekšējo pasauli, kā arī atspoguļot sirsnīgu, atbalstošu un cieņpilnu nostāju savstarpējās attiecībās.

“Skatu punkti” ir pirmais no gaidāmo četru "Vēlējuma dziesmu" albumu sērijas, kurā katrs no albumiem metaforiski atspoguļos kādu no četrām stihijām - ūdens, zeme, uguns, gaiss. Debijas albums veltīts ūdens tematikai, liekot akcentu uz dziļumu, pludenumu, transformāciju, savienošanos ar apkārtējiem un dzīves viļņveidību.

"Ņemot vērā faktu, ka tas, ko mēs atkārtojam daudzkārt, kļūst par mūsu ieradumiem, centos dziesmu tekstos izcelt ideālus, uz kuriem tiecos arī pats. Tādējādi šie ideāli un to iztēlošanās, klausoties un dziedot "vēlējuma dziesmas", var kaut par miligramu vairoties mūsu ieradumu kopumā," par jaunā albuma konceptu stāsta Arstarulsmirus.

Muzikāli mērķis bija likt uzsvaru uz harmonisko un melodisko pusi, sitamo instrumentu partijas atstājot otrajā plānā. Lai vairotu kompozīciju melodiskumu, tika pieaicināts fona kvintets, kura sastāvā ir pieci solisti - Laima Dimanta, Madara Orola, Jevgēnija Krupenkina, Lauris Valters un Rihards Bērziņš. Kvintets piedalās teju vai visās albuma dziesmās, bagātinot tās ar krāšņiem daudzbalsīgiem dziedājumiem.

Lielas daļas kvinteta daudzbalsīgi izpildīto aranžiju līdzautore ir Laima Dimanta, kuras ieguldījums šā albuma tapšanā ir tiešām neatsverams, jo viņa uzņēmās un ļoti veiksmīgi kūrēja kvinteta sagatavošanos ierakstiem, kā arī pašus vokālu ierakstus. 

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem.

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Krista Garanča, Viktors Devjatovs un Gints Bāliņš.

Foto: #SIF_MAF2020
Komentāri (1)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu