Skandalozais publicists Lapsa savā jaunajā grāmatā sola "atmaskot" prezidentu Levitu (20)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Grāmata "Viltvārdis"
Grāmata "Viltvārdis" Foto: Grāmatas vāks/Terēza Kolarikova

Skandalozais publicists Lato Lapsa un Kristīne Bormane savā jaunajā grāmatā "Viltvārdis" sola atmaskot Valsts prezidentu Egilu Levitu. "Mums ir valsts vadītājs - viltvārdis. Cilvēks, kurš uzdodas par citu. Cilvēks, kurš sabiedrībai melo apzināti, ciniski un nekaunīgi," ar šādiem vārdiem iesākas grāmata. 

Grāmata, kas veltīta pašreizējā valsts prezidenta Egila Levita biogrāfijai, 4000 eksemplāru skaitā apgādā "Mantojums" klajā nāks jaunnedēļ. 

"Viņš melo par savu pilsonību. Viņš melo par saviem vecākiem. Viņš melo par saviem vecvecākiem. Viņš melo pat par saviem vecvecvecākiem. Kāpēc Egils Levits melo? Par ko vēl mums nezināmu viņš melo? Kā šādam patoloģiskam melim ir iedota pielaide valsts noslēpumiem? Un ko viņš ar šiem noslēpumiem dara? Atbildes uz šiem jautājumiem var satricināt visu valsti," šādu "Viltvārža" satura raksturojumu sniedz grāmatas priekšvārds.

Autori sola, ka grāmata, kura balstīta uz "apjomīga arhīvu dokumentu pamata" lasītājiem pastāstīs par to, kā pašreizējais valsts prezidents sev ir "izdomājis" ideoloģiski pareizu tēvu un vecvecākus, kā savus īstos vecvecākus "pārkvalificējis" par vecvecvecākiem, kā gadu desmitiem melojis par viņiem, par savu bērnību un jaunību, par savu pilsonību, par... un tā tālāk, un tā tālāk.

Lato Lapsa "Kampējs. Stāsts par Andri Šķēli un vērdiņu"
Lato Lapsa "Kampējs. Stāsts par Andri Šķēli un vērdiņu" Foto: AFI

Grāmatas vāka autore ir čehu māksliniece Terēza Kolarikova (Tereza Kolárķková). Grāmatā izmantoti dokumenti un informācija no Latvijas Nacionālā arhīva (Tukuma zonālā Valsts arhīva, Personāla dokumentu valsts arhīva), Latvijas Kara muzeja, mormoņu baznīcas datubāzēm un vēsturnieces Līgas Lapas personiskā arhīva.

Grāmata "Viltvārdis"
Grāmata "Viltvārdis" Foto: Grāmatas vāks/Terēza Kolarikova

Atgādinām, ka dažādi vērtētais publicists Lato Lapsa izdevis vairākas grāmatas par politiķiem, tajā skaitā par Aivaru Lembergu un Andri Šķēli.

Komentāri (20)CopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu