Tērbatas ielas ballīte sašūpo internetu. Viedokļi dalās (22)

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Pievakare Tērbatas ielā
Foto: Pievakare Tērbatas ielā Foto: Jānis Škapars/TVNET

"Covid-19 dēļ noteikto pulcēšanās ierobežojumu ievērošanu nedēļas nogalē notiekošajos pilsētu pasākumos uzraudzīs policija un aktivitāšu rīkotāji," tāda ziņa medijos izskanēja īsi pirms centrālā notikuma galvaspilsētā - Tērbatas ielas svētkiem. Viedokļi sociālajos tīklos par notikušo masu pasākumu dalās, liela daļa uzskata, ka fiziskā distance ievērota netika un inficēšanās iespēja ir pieaugusi. Tiesa, ir cilvēki, kas uzskata, ka šāda iniciatīva ir apsveicams solis, lai uzlabotu pilsētnieku ikdienu. 

"Ir jauki, ka Tērbatas iela nu ir atvēlēta gājējiem. Bet. Mīļie rīdzinieki un viesi - pūļos klausīties koncertus nav droši," tādas domas vietnē "Twitter" pauda veselības ministre Ilze Viņķele.

Atbildot uz pārmetumiem, vēlāk viņa piebilst:

"Lūdzu iegaumējam atbildības, nav tik sarežģīti - noteikumu uzraudzība ir policijas atbildība."

Daudzi mūziķi sociālajos tīklos pauž neizpratni par "dubulto morāli" pasākumu rīkošanā. 

Arī Ārlietu ministrs pauž savas bažas: "Mēs pamatoti satraucamies par riskiem inficēties ar koronavīrusu, pieaugot starptautiskajiem ceļojumiem, taču tikpat nopietni vajadzētu ievērot epidemiologu ieteikumus par fizisko distancēšanos dažādos pašmāju pasākumos."

Sestdien pasākumi turpināsies ar lauku labumu tirdziņu, "Satori" diskusiju, Matīsa Čudara trio koncertu u.c. aktivitātēm.

Aplūko foto vai ievērota fiziskā distancēšanās Tērbatas ielas svētkos.

Komentāri (22)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu