Instagram dzēš dziedātājas Madonnas ierakstu, kurā izplatīta dezinformācija par koronavīrusa vakcīnu (5)

TVNET/The Guardian
CopyDraugiem X Whatsapp
Madonna
Madonna Foto: Reuters/ScanPix

Instagram dzēsis Madonnas ierakstu, kurā dziedātāja saviem 15 miljoniem sekotāju stāsta sazvērestības teorijas, ka koronavīrusa vakcīna ir izstrādāta, bet tā tiek slēpta, lai "bagātie varētu kļūt vēl bagātāki". 

Dziedātāja dalījusies ar video, kurā redzama kāda primārās aprūpes ārste Hjūstonā, Teksasā, kas ASV Augstākās tiesas priekšā uzrunā kādai grupai, kas sevi dēvē par "Americas Frontline Doctors", apgalvo, ka ir ārstējusi 350 koronavīrusa pacientu ar  hidroksihlorokvīnu. 

Madonna video komentē ar apgalvojumu, ka vakcīna pret Covid-19 jau ir atklāta un pārbaudīta, un ir pieejama mēnešiem ilgi, bet "viņi labāk ļauj bailēm kontrolēt cilvēkus un ļauj bagātajiem kļūt bagātākiem un nabadzīgajiem - nabadzīgākiem."

Instagram sākotnēji šo video aizmigloja un marķēja to kā viltus informāciju, aizvedot lietotājus uz lapu, kas atspēko šos apgalvojumus un paskaidro, ka pagaidām vakcīnas pret koronavīrusu nav. Sociālais tīmeklis arī ierobežoja video izplatīšanu savā platformā.

Dažas stundas vēlāk Instagram izdzēsa ierakstu "par nepatiesu apgalvojumu izteikšanu par Covid-19 ārstēšanas un profilakses metodēm," skaidroja vietnes pārstāvis Raki Veins. 

Popzvaigzne Enija Lenoksa komentārā pie Madonnas ieraksta paudusi sašutumu: "Tas ir pilnīgs neprāts!!! Es nespēju noticēt, ka tu atbalsti šo bīstamo ķēmošanos. Cerams, tavs konts ir uzlauzts un tu gatavojies to izskaidrot." 

Ar šo video iepriekš platformā "Twitter" ar saviem 84 miljoniem sekotāju dalījies arī ASV prezidents Donalds Tramps, par spīti tam, ka tajā apgalvotais ir pretrunā viņa administrācijas un veselības ekspertu ieteikumiem. Par šādu rīcību ASV prezidentam liegts tvītot 12 stundas. 

Facebook un Twitter iepriekš šo video ir dzēsuši, norādot, ka tā ir dezinformācija. 

Šī nav pirmā reize, kad Madonna komentē koronavīrusu. Martā viņa to nodēvēja par "lielo ekvalaizeru". No vannas, kas pildīta ar ziedlapiņām, viņa sacīja: "Kas tajā ir šausmīgi - ka tas daudzos veidos mūs ir padarījis līdzīgus, un, kas tajā ir brīnišķīgi - ka tas daudzos veidos mūs ir padarījis līdzīgus."

Savukārt maijā viņa sacīja, ka viņai bijuši pozitīvi koronavīrusa antivielu testi, un pieļāva, ka ziemā notikušā ceļojuma beigās viņa un viņas komanda šo vīrusu ir izslimojuši, domājot, ka tā ir tikai spēcīga gripa. 

Eiropas Komisijas prezidente Ursula fon der Leijena sacīja, ka Madonna ziedojusi miljonu eiro ES fondam Covid-19 vakcīnas izstrādāšanai. 

Komentāri (5)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu