Izdots Ziemeļlatgales vīru dziesmu albums

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"Padzīdam i…" mākslinieki
"Padzīdam i…" mākslinieki Foto: publicitātes

Viļakas novada folkloras kopa "Upīte" izdevusi Ziemeļlatgales vīru dziesmu albumu "Padzīdam i…", kura ierakstā līdzās folkloras kopas dalībniekiem piedalījušies arī Renārs Kaupers, Kaspars Zlidnis, Jānis Strapcāns, Kristaps Rasims, Guntis Rasims, Katrīna Dimanta un citi. 

Jaunajā albumā, kas ir jau ceturtais folkloras kopas albums, iekļautas septiņpadsmit Ziemeļlatgales dziesmas. Tās savas dzīves laikā no Upītes puses teicējiem pierakstījis novadpētnieks, dzejnieks, folklorists Ontons Slišāns (1948–2010). 2009. gadā Ontons Upītes Tautas namā vadīja meistardarbnīcu "20. gs. pirmās puses visvairāk dziedātās dziesmas Upītes apkārtnē", kas bijusi kā ierosme folkloras kopas vadītāja Andra Slišāna idejai par šo dziesmu ierakstīšanu albumā. 14 albuma dziesmas ir tieši no šīs meistardarbnīcas, bet tās albumā papildinātas ar vēl trim Upītes puses dziesmām. Kā mazi bērni vīru dziesmu meistardarbnīcās savulaik piedalījās arī folkloras kopas dalībnieki, Ontona Slišāna mazbērni Kate un Domeniks Slišāni, kuri nu ir dziesmu 2020. gada apdaru autori.

Albuma ierakstā līdzās folkloras kopas “Upīte” dalībniekiem piedalījušies un Ziemeļlatgales dziesmas iedziedājuši arī Latvijā labi zināmi mūziķi – Renārs Kaupers, Kaspars Zlidnis, Jānis Strapcāns, Kristaps Rasims, Guntis Rasims, Katrīna Dimanta, Arnis Slobožaņins, tāpat ierakstā piedalījušies arī Viļakas katoļu draudzes prāvests Guntars Skutels, grupa “Unknown Artist” un citi.  

“Padzīdam i…” vizuālo noformējumu veidojuši Jēkabs Slišāns un Artūrs Slišāns, dziesmu ierakstus apstrādājis Māris Keišs. Albuma izdošanu atbalstījuši: Latvijas Republikas Kultūras ministrija, Latvijas Nacionālais kultūras centrs un Valsts kultūrkapitāla fonds.

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu