Notiesātā "Pilnas mājas" aktrise nāk klajā ar paziņojumu

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Lorija Loklina
Lorija Loklina Foto: AP/Scanpix

Nesen tapa zināms, ka amerikāņu seriāla "Pilna māja" aktrisei Lorijai Loklinai piespriests divu mēnešu cietumsods. Nu sieviete nākusi klajā ar paziņojumu.

"Fox News" vēsta, ka Loklina, uzzinot spriedumu, atvainojusies un paskaidrojusi savu rīcību. "Es pieņēmu šausmīgu lēmumu. Es sekoju plānam dot manām meitām negodīgas priekšrocības, lai viņas iekļūtu koledžā," pēc tiesas sprieduma nolasīšanas sacīja 56 gadus vecā aktrise.

"Tādējādi es ignorēju savu intuīciju un ļāvu sevi novirzīt no sava morāles kompasa. Es domāju, ka rīkojos mīlestības vārdā pret saviem bērniem, bet realitātē tas iedragāja un pazemināja manu meitu spēju un sasniegumu vērtību," izteicās Loklija.

Jau vēstīts, ka ASV aptuveni 50 cilvēkiem, arī Holivudas aktieriem un lielu uzņēmumu vadītājiem, izvirzītas apsūdzības par kukuļdošanu un krāpšanos, lai panāktu savu bērnu uzņemšanu prestižās mācību iestādēs. Apsūdzēti arī vairāki koledžu treneri.

Krāpšanas shēma sākās 2011. gadā un aptvēra tādas elitāras augstskolas kā Kalifornijas Universitāte, Dienvidkalifornijas Universitāte, Džordžtaunas Universitāte, Jeila un Stenforda universitāte.

Mācību iestādes un studentus prokuratūra nav apsūdzējusi. Varasiestādes uzskata, ka daudzos gadījumos pusaudži nav zinājuši par vecāku shēmām, lai panāktu viņu uzņemšanu koledžās.

CNN vēsta, ka Loklina cietumā pavadīs divus mēnešus, bet viņas vīrs Mosimo Džianuli - piecus mēnešus. Tāpat viņam piespriests 250 tūkstošu dolāru naudas sods un 250 stundas piespiedu darbs. 

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Tēmas

Uz augšu