Rīkos tiešsaistes lugas lasījumu Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam

TVNET/LETA
CopyDraugiem X Whatsapp
Baltkrievijas protestētāji
Baltkrievijas protestētāji Foto: AP/Scanpix

Ģertrūdes ielas teātris un biedrība "Katlz" 30. augustā no plkst.12 līdz 17.30 rīkos tiešraides lugas lasījumu, kas veltīts Baltkrievijas iedzīvotāju atbalstam.

Kā informēja teātrī, aizvadīto nedēļu laikā cilvēki visā pasaulē seko līdzi notikumiem Baltkrievijā un vairākās valstīs jau notikuši dažāda veida pasākumi, lai izrādītu solidaritāti un atbalstu Baltkrievijas iedzīvotājiem, kuriem nepieciešams ne tikai informatīvs un emocionāls, bet arī finansiāls atbalsts, piemēram, lai atrastu pazudušos cilvēkus, samaksātu soda naudu un segtu rehabilitācijas izdevumus pēc arestiem, kā arī palīdzētu izdzīvot tiem, kuri palikuši bez darba.

Lai pievērstu uzmanību un izstāstītu par veidiem, kā var ziedot un atbalstīt Baltkrievijas iedzīvotājus, Ģertrūdes ielas teātris un "Katlz" producente Jevgēņija Šermeņeva rīko lasījumu maratonu, izmantojot britu autora Marka Rāvenhila 2008.gada lugu "Shoot / Get Treasure / Repeat", kas, lai arī veltīta karam Irākā, skar tēmas par mūsdienu sabiedrību un cilvēcību, bailēm un cerībām un spēcīgi rezonē arī šobrīd, akcentēja Ģertrūdes ielas teātrī.

Lasījumā piedalīsies aktieri no Jaunā Rīgas teātra, Dailes teātra, Mihaila Čehova Rīgas krievu teātra un citi neatkarīgie mākslinieki un žurnālisti, tāpat arī kolēģi no Krievijas, Baltkrievijas, Ukrainas, Bulgārijas, Lietuvas un Igaunijas.

Lasījumi notiks latviešu, krievu un angļu valodā un būs vērojami Ģertrūdes ielas teātra un "Katlz" sociālā tīkla "Facebook" lapās. Lasījumu ieraksts vēlāk būs pieejams arī teātra un biedrības "YouTube" kontos.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu