Foto Dāņu arhitekti radījuši dizainu Teodora Rūzvelta bibliotēkai

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
Foto: Henning Larsen Architects

Dāņu arhitektu birojs “Henning Larsen” ir izstrādājis unikālu dizainu bijušā ASV prezidenta Teodora Rūzvelta bibliotēkai. No bibliotēkas pavērsies gleznains skats uz erozijas procesā tapušajiem māla kalniem.

Modernā bibliotēka taps Ziemeļdakotas pilsētiņā Medorā, uz kuru bijušais ASV prezidents Teodors Rūzvelts pārvācās pēc mātes nāves. Rūzveltu apbūra šīs vietas neparastā dabas ainava, proti, māla kalni, to ielejas un upes. Pēc bijušā prezidenta nāves Rūzvelta iemīļotajā teritorijā tika ierīkots parks, gadiem ejot, tas tika paplašināts, bet 1978. gadā šeit jau tika dibināts dabas parks.

Foto: Henning Larsen Architects

Dabas parka tuvumā jau tuvākajā nākotnē sāksies bijušajam prezidentam veltītas bibliotēkas būve. Arhitektūras metu konkursā triumfēja dāņu arhitektu birojs “Hanning Larsen”, kura plānos ir radīt kuba formas struktūru kompozīciju, ziņo arhitektūras portāls “Dezeen”.

Foto: Henning Larsen Architects

Bibliotēkas ēku komplekss vizuāli saplūdīs ar apkārtni, vienlaikus radot kontrastu starp plūstošajām kalnu aprisēm un ēkas ģeometriju. Bibliotēkas kompleksu veidos četras celtnes – viens lielāks tornis, kas būs orientieris tūristiem un vienlaikus arī galvenā kompleksa ēka, bet pārējie trīs paviljoni būs izstāžu zāles. Visas ēkas būs savienotas pazemē, proti, pagrabstāvā.

Foto: Henning Larsen Architects

Bibliotēkas ēku kompleksā tiks integrēti vairāki ilgtspējas principi, piemēram, ēkas būs oglekļa neitrālas un tiks darbinātas ar atjaunojamo elektroenerģiju.  

Galerija: "Henning Larsen" bibliotēkas skice

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu