Aktrise Ieva Florence-Vīksne pametusi Dailes teātra štata vietu (6)

Sejas.lv
CopyDraugiem X Whatsapp
Aktrise Ieva Florence.
Aktrise Ieva Florence. Foto: Evija Trifanova/LETA

Aktrise Ieva Florence-Vīksne žurnālam "Una" pastāstīja par lieliem jaunumiem savā karjerā - viņa pārgājusi Dailes teātrī ārštatā.

Aktrise atklāja, ka šādu lēmumu pieņēmusi par labu veselībai, jo jutusies izdegusi.

"Mani Dailes teātra vidē sāka uztraukt vairākas lietas, es par daudz ko domāju, pārdzīvoju. Tas man ir raksturīgi, vēl neesmu iemācījusies citādāk. [..] Es sāku atteikties no darbiem, jo man bija panikas lēkmes, bailes no tā, kas agrāk nav biedējis, tāpēc gribējās paslēpties vai vēl labāk — pazust no pasaules. Redzēju visu tikai drūmās krāsās, slīgu bedrē.

Teātris nāca man pretī, bet nevarēju paredzēt, cik daudz laika man vajadzēs, tāpēc ne es pati, ne citi nevarēja uz mani tobrīd paļauties. Šā iemesla dēļ mana izvēle, pārejot ārštatā, bija godīga pret sevi un kolēģiem. Esmu laimīga par savu izvēli, jo man būtiski ir uzlabojusies veselība,

intervijā atklāj aktrise.

Viņa gan piebilst, ka savu nākotni turpinās saistīt ar aktrises profesiju. "Skaidrs, ka, esot štatā, aktieriem ir nodrošināts darbs katru sezonu, savukārt ārštata darbiniekiem kādā konkrētā teātrī lomas var nebūt vispār. Tā ir izvēle, ko nav viegli izdarīt, pēc tam ar to vēl vajag sadzīvot, jo es joprojām gribu darīt šo darbu. Tāpēc vēlos uzsvērt — aiziešana no štata nenozīmē aiziešanu no teātra.

Esmu lojāla Dailes teātrim

un teātrim kā tādam kopumā visā Latvijā. Ja kāds režisors mani aicinās spēlēt, es ļoti labprāt to darīšu," norāda Florence. 

Pilnu interviju lasiet žurnālā "Una"!

Atgādinām, ka Dailes teātrim 2020./2021.gada sezonā pievienojušies trīs jauni aktieri - Toms Veļičko, Imants Strads un Kārlis Arnolds Avots. Vienlaikus teātra direktors Juris Žagars apgalvo, ka, iespējams, vēl tiks uzrunāti kādi jauni kandidāti, lai aizpildītu esošās tukšās štata vietas.

Tāpat zināms, ka Dailes teātris panācis vienošanos par darba attiecību pārtraukšanu ar Ivaru Auziņu, Mārtiņu Poču un Aiju Dzērvi. Štatu samazināšanas procedūras ietvaros norit sarunas par darba attiecību pārtraukšanu arī ar Sarmīti Rubuli un Kasparu Zāli.

Žagars atklāj, ka pašlaik vairāk izmaiņas nav paredzētas, un viss esot "stabili un droši". "Ja Covid-19 situācija neliks veikt izmaiņas, tad tā arī paliksim, un personāla sastāvs ir nokomplektēts," pauda Žagars.

Komentāri (6)CopyDraugiem X Whatsapp
Uz augšu