"Flame & The Rolltones" pārtop par "The Rolltones" un izdod jaunu singlu

TVNET
CopyDraugiem X Whatsapp
"The Rolltones"
"The Rolltones" Foto: Publicitātes foto

Grupa "The Rolltones" izdod dziesmu "Asaras riest", kas ir ne vien jauns singls, bet arī priekšvēstnesis jaunajam albumam latviešu valodā, ko paredzēts izdot 2021. gada sākumā.

Dziesmas teksta autors ir dzejnieks Juris Būmeisters. Viņa dzejoļu krājumu “Juris Būmeisters. Dzeja” skaņdarba autoram Valteram Sprūdžam uzdāvināja ilglaicīgs muzikālais kolēģis, dzejnieka mazdēls Kārlis Būmeisters. Sprūdžam, lasot dzejoļu krājumu, ļoti iepatikās dzejnieka izteiktā pašironija, kas saskatāma šajās dzejas rindās.

"Dzejolī rakstīts “mūziku ienīstu, dzejas – tās nevaru ciest”, kas man lika pasmaidīt, lai gan kopumā dzejolis ir visai tumšs. Nodomāju – ja es uzrakstītu dziesmu ar šādu tekstu, tad ironiskais aplis būtu pilnībā noslēdzies," atklāj Valters.

Dziesma ir ierakstīta par saņemto Latvijas Izpildītāju un producentu apvienības (LaIPA) stipendiju jaunas mūzikas radīšanai. Tai tapis arī teksta video, ko veidojusi Kate Elpo. Taustiņinstrumentu partijas iespēlējis pianists Ritvars Garoza. Singls ierakstīts Mārtiņa Burkevica studijā, to miksējis Kyle Whittaker un māsterējis Chris Graham.

Grupa iepriekš bija pazīstama kā “Flame & The Rolltones”, bet nu nolēmusi vienkāršot nosaukumu, saīsinot to uz “The Rolltones”.

Kā smej grupas bundzinieks Uģis Eihvalds: “Tāpat jau mūs visi par roltoniņiem sauc.” Savukārt grupas balss, dziedātājs Atis Zviedris, stāsta: “Es domāju, ka arī laiks, kad mani asociēja ar vārdu Flame, ko izmantoju, piedaloties TV šovā “Talantu fabrika”, ir pagājis. Izdodot savas jaunās dziesmas, ko izpildu kā solo mākslinieks, jau sen izmantoju savu vārdu, tāpēc domāju, ka beidzot pienācis laiks vecās iesaukas atmest. Taču, ja ilglaicīgie fani, kuri ir bijuši ar mani kopā arī fabrikas laikos, vēlēsies mani vēl nosaukt par Flame, par to noteikti nedusmošos.”

Noklausies dziesmu!

Mediju atbalsta fonda ieguldījums no Latvijas valsts budžeta līdzekļiem. 

Par materiāla saturu atbild SIA "TVNET". Saturu veidoja Jānis Žilde. 

Foto: #SIF_MAF2020
KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu