Video ⟩ Vīnys volūdys vibracejis. Pyrmais stuosts. Sovvaļnīks

Evika Muizniece
CopyDraugiem X Whatsapp
Sovvaļnīks
Sovvaļnīks Foto: Ekrānuzņēmums

"Vīnys volūdys vibracejis" ir četru raidījumu cikls par Latgales mūziķu ceļu mūzikas jomā, ikdienas dzīvi un sajūtām, pārstāvot latgaliešu valodu un kultūru radošajās izpausmēs, tajā pašā laikā esot vienotiem un kopīgi ejot uz mērķi popularizēt un saglabāt dzīvu latgaliešu valodu. Raidījumu cikls tapis, pateicoties kanāla ReTV atbalstam. Noskaties pirmo raidījumu par mūziķi Sovvaļnīku.

Piedāvājam sarunu ar sengrieķu un latīņu valodas, kā arī smagās mūzikas ekspertu Ingaru Gusānu par ceļu līdz mūzikai un ikdienas iedvesmu Latgalē. No "Borowa MC" līdz "Sovvaļnīkam". 

"Ņemot vērā, ka man ir vecāka māsa un viņai jau tajos pirmajos gados bija tie mono kasešnieki, tad es to biju spiests vai arī netīšām sanāca paklausīties, un es sapratu, ka man patīk. Tad jau pavisam netīšām – tās klases ar mūzikas novirzieniem, kaut kādi mēģinājumi spēlēt, un tad jā, 2005. – "Borowa MC". Bet, jāatzīst, jā, tās visas bija atkāpes vai eksperimenti, manā izpratnē, par mūziku, no tiem pašiem trīspadsmit gadiem, kad es apzināti sāku vairāk klausīties. Viens mans draugs uzlika man Def Leppard 1987. gada albumu “Hysteria”, un tad es sāku saprast, ka tajā rokā kaut kas ir," tā Gusāns.

Sovvaļnīks
Sovvaļnīks Foto: Ekrānuzņēmums

Video: Pyrmais stuosts. Sovvaļnīks.

.

KomentāriCopyDraugiem X Whatsapp

Nepalaid garām!

Uz augšu